ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №119 «Про проведення районного етапу Гімназіади серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2022–2023 навчальному році»

Кількість переглядів: 68
Рік: 2022
Місяць: жовтень
Тип документу: Наказ
Дата: 24.10.2022
Номер документу: 119
Назва документу: Про проведення районного етапу Гімназіади серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2022–2023 навчальному році
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від 24 жовтня 2022 року № 119

Про проведення районного етапу  Гімназіади серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2022–2023 навчальному році

Керуючись Законами України «Правовий режим воєнного стану»,  «Про місцеві державні адміністрації», «Про освіту», наказом Міністерства освіти і науки України  від 21.07.2003 року № 486 «Про систему організації фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладах», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.10.2003 за №903/8224, відповідно наказу Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації від 23.09.2022 року №341 «Про внесення змін до наказу Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації від 11.07.2022 року №287»,

НАКАЗУЮ :

1. Затвердити Регламент проведення районної Гімназіади школярів у 2022-2023 навчальному році (додається).

2. Рекомендувати головам Тульчинської міської, Брацлавської, Вапнярської, Крижопільської, Піщанської, Томашпільської, Шпиківської селищних, Городківської та Студенянської сільських рад :

2.1. Забезпечити:

2.1.1. участь шкільних команд у районній Гімназіаді школярів;

2.1.2. проведення інструктажів з техніки безпеки та охорони праці з керівниками (представниками)  та учасниками команд.

2.2.  Допускати до змагань учнів тільки основної медичної групи.

2.3. Керівникам навчальних закладів, на базі яких проводяться змагання:

2.3.1. перед початком змагань здійснювати додаткову перевірку стану спортивного обладнання та інвентаря;

2.3.2. забезпечити порядок та належні санітарні норми в захисних спорудах цивільного захисту на випадок їх використання під час сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення;

2.3.3. забезпечити присутність медичного працівника на змаганнях.

3. Підведення підсумків змагань районної  Гімназіади провести до 01.06.2023 року.

4. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника районної військової адміністрації Сергія ЧЕПЕРНАТОГО.

Начальник районної військової адміністрації                                               Олександр Гаврилюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ начальника районної військової адміністрації
від 24.10.2022 р. № 119

РЕГЛАМЕНТ
проведення районної Гімназіади школярів  у 2022-2023 навчальному році

І. Мета та завдання

Районна Гімназіада серед учнів закладів загальної середньої освіти проводиться з метою:

- впровадження фізичної культури і спорту в повсякденне життя юнаків та дівчат, зміцнення їхнього здоров’я, підготовки молоді до  трудової діяльності;

- активізації фізкультурно-масової роботи в усіх ланках системи фізичного виховання, масового спорту і спорту вищих досягнень;

- підвищення ефективності навчально-тренувальної роботи в спортивних секціях та збірних командах, подальшої пропаганди та розвитку літніх видів спорту;

- підвищення якості роботи спортивних шкіл по підготовці спортивних резервів;

-  формування збірних команд з видів спорту для участі в Гімназіаді серед учнів закладів загальної середньої освіти України.

ІІ. Керівництво  змагань

Загальне керівництво підготовкою і проведенням Гімназіади серед учнів закладів загальної середньої освіти Тульчинського району (далі Гімназіада) здійснюється Відділом гуманітарного розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату Тульчинської районної військової адміністрації.

Безпосереднє проведення змагань покладається на органи управління закладами освіти територіальних громад Тульчинського району.

Проведення змагань Гімназіади ЗЗСО Тульчинського району  здійснює головна судейська колегія.

Під час проведення районних змагань відповідальність за безпеку життєдіяльності учнів несе безпосередньо керівник (представник) команди та судейська колегія з видів спорту.

ІІІ. Фінансові витрати

Витрати, пов’язані з проведенням Гімназіади здійснюються згідно чинного законодавства.

Участь в спортивних змаганнях відбувається за рахунок сторони, що відряджає. 

ІV. Організація та учасники змагань

У Гімназіаді беруть участь збірні команди закладів загальної середньої освіти Тульчинського району. До складу команди, відповідно до виду змагань, включаються учні 7-11 класів закладів загальної середньої освіти.

Команда, представник якої був відсутній на нараді з виду,та не подала відповідне клопотання до Відділу гуманітарного розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату Тульчинської районної державної адміністрації, до змагань не допускається.

Відповідальність за підготовку та участь збірної команди району в обласних змаганнях несуть Відділ  гуманітарного розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату Тульчинської районної військової адміністрації, органи управління закладами освіти територіальних громад району та керівники закладів загальної середньої освіти.

V. Апеляційний комітет

Апеляційний комітет затверджується на нараді представників територіальних громад не пізніше одного тижня до початку Гімназіади. Створений комітет отримує повноваження приймати рішення по спірним питанням, які будуть обов’язковими до виконання учасниками, суддями, організаторами змагань.

Строки подачі апеляцій по видам спорту приймаються протягом 15 хвилин після закінчення змагань та при наявності відповідних відео(фото)- матеріалів.

Засідання апеляційної комісії проводяться не пізніше двох днів з дня подачі апеляції.

Кількісний склад команд

№  п/п

Вид спорту

Рікнародження

Спорт розряд

Склад команди

Юнаки

Дівчата

Тренери представники

1

Баскетбол 3х3 (юнаки)

2006 і мол.

ІІ юн.

4

 

1

2

Баскетбол 3х3 (дівчата)

2006 і мол.

ІІ юн.

 

4

1

5

Волейбол (юнаки)

2006  і мол.

ІІ юн.

10

 

1

6

Волейбол (дівчата)

2006  і мол.

ІІ юн.

 

10

1

7

Легка атлетика

2006 і мол.

ІІ юн.

20

2

8

Теніс настільний

2006  і мол.

ІІ юн.

2

2

1

9

Футбол  (юнаки)

2006  і мол.

ІІ юн.

18

 

2

10

Футбол   (дівчата)

2006 і мол.

ІІ юн.

 

18

2

Види спорту, терміни та місця проведення фінальних змагань

№№ пп.

Види спорту

Термін проведення

Місце проведення

1

Баскетбол 3х3 (юнаки, 2006 і мол.)

Січень  2023 р.

Крижопіль

2

Баскетбол 3х3 (дівчата, 2006 і мол.)

Січень 2023 р.

Крижопіль

5

Волейбол (юнаки, 2006  і мол.)

Лютий 2023 р.

Крижопіль

6

Волейбол (дівчата, 2006  і мол.)

Лютий 2023 р.

Крижопіль

7

Легка атлетика  (2006 і мол.)

Березень  2023 р.

 Тульчин

8

Теніс настільний (одиночний) (2006 і мол.)

Листопад  2022 р.

Тульчин

9

Футбол (юнаки)

Квітень  2023 р.

Томашпіль

10

Футбол  (дівчата)

Квітень  2023 р.

Томашпіль

V. Умови проведення змагань і підведення підсумків

Районна Гімназіада  проводиться згідно даного Регламенту та діючих правил з видів спорту при умові, що заявлено та прийняли участь не менше 3 (трьох) команд.

В залік Гімназіади зараховується вид спорту, якщо участь бере не менше 6 (шести) команд. Уразі підміни учасників змагань, команда дискваліфікується та результат останнє місце іде в залік.

Програма змагань нараховує 5 видів. 

Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою місць у всіх видах.

Підведення підсумків змагань серед учнів ЗЗСО району визначається по категоріях. На змаганнях місця визначаються відповідно до І чи ІІ категорії за командною першістю серед закладів району. В першій категорії за кращими виступами команди у 7 (семи) видах спорту. У другій категорії за кращими виступами команди з 6 (шести) видів спорту.

До участі у змаганнях допускається одна команда від закладу. Загальнокомандне місце визначається за кількістю зайнятих перших місць, а при рівній їх кількості – за найбільшою кількістю зайнятих других місць і т.д., що нараховується за результатами команд згідно категорій.

VІ. Безпека та підготовка  місць проведення змагань

Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально  відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів».

Змагання проводяться з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів відповідно до діючої Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» та відповідних умов безпеки, передбачених законодавством про воєнний стан.

Організаторам спортивних змагань забезпечити безумовне переривання заходу, що проводиться, у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

VІІ. Оскарження і протести

Після підписання протоколів результатів виступів учасників змагань головним суддею з виду спорту, результати не оскаржуються.

При виявленні порушення Регламенту змагань, протести подаються в письмовій формі за підписом представника команди, не пізніше 15 хвилин після закінчення змагань з виду спорту до підписання протоколів виступу спортсменів.

VІІІ. Нагородження

Команди ЗЗСО району, які посіли в Гімназіаді  І, ІІ, ІІI, ІV, V, VI місця в першій групі та І, ІІ, ІІІ в другій групі нагороджуються грамотами.

 

ПОПЕРЕДНЯ ЗАЯВКА

на участь у змаганнях Гімназіади учнів закладів  загальної середньої освіти

Тульчинського району

від______________________________________________________

                                                                          (найменування територіальної громади)

 

№з/п

Вид спорту

Склад команди

Всього

Юнаки

Дівчата

Тренери

 

 

 

 

 

 

 

Голова територіальної громади                 ________________                   ___________________

                                                                            Підпис                                       Прізвище, ініціали

Печатка

Дата

ІМЕННА ЗАЯВКА

на участь у Гімназіаді  закладів  загальної середньої освіти м. Вінниці

з___________________________________________________

(вид спорту)

від команди  ________________________________________________________

(найменування територіальної громади  )

 

№  з/п

Прізвище, ім’я

Дата  народження

Спорт. розряд

ДЮСШ

ЗЗСО

Клас

Прізвище тренера

Віза лікаря

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До змагань допущено ______________чол.

Лікар                          ______________________                           _______________________

                                               Підпис                                                             Прізвище, ініціали

Тренер-представник _____________________                            _______________________

                                               Підпис                                                           Прізвище, ініціали

Директор   закладу   _____________________                           _______________________

                                               Підпис                                                           Прізвище, ініціали

Печатка

Дата

 

 

      ________________________________________________________


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь