ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №14 «Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації»

Кількість переглядів: 68
Рік: 2022
Місяць: березень
Тип документу: Наказ
Дата: 31.03.2022
Номер документу: 14
Назва документу: Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від 31 березня 2022 року № 14

Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації

Відповідно до положень Конституції України, Кодексу законів про працю України, Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеві державні адміністрації», «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»,  враховуючи рішення Загальних зборів колективу від 30 березня 2022 року № 1, з метою вдосконалення організації праці, зміцнення трудової та виконавської дисципліни,

НАКАЗУЮ :

1. Ввести в дію Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації, затвердженні рішенням Загальних зборів колективу від 30 березня 2022 року № 1,  що додаються.

2. Керівнику апарату Тульчинської районної військової адміністрації (Найда Т.М.) забезпечити  ознайомлення зацікавлених працівників Тульчинської районної військової адміністрації з вищеназваними Правилами внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації.

3. Начальнику управління соціального захисту населення Тульчинської районної військової адміністрації  (Богач М.В.) рекомендувати привести у відповідність Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників зазначеного органу державної влади.

4. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови Тульчинської районної державної адміністрації від 29.11.2016 року № 368 «Про затвердження правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників райдержадміністрації».

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник районної військової адміністрації                                      Олександр ГАВРИЛЮК

                                                                                     ПОГОДЖЕНО                                                      ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            Голова первинної профспілкової                           Рішення зборів колективу

                                                                            організації працівників                                            Тульчинської районної

                                                                            районної військової адміністрації                          військової адміністрації

                                                                            «___» ________ 2022 року № ___                         «___»_______ 2022 року №___

 

ПРАВИЛА 
 внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації

1. Загальні положення

1. Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників Тульчинської районної військової адміністрації (крім державних службовців) (далі - Правила) розроблені відповідно до Положень Конституції України, Кодексу законів про працю України, Законів України, інших нормативно-правових актів.

2. Правила визначають внутрішній трудовий розпорядок працівників Тульчинської районної військової адміністрації, режим їх роботи, засади регулювання трудових відносин, умови заохочення працівників за сумлінну працю, відповідальність за порушення трудової дисципліни та запроваджуються з метою вдосконалення організації праці, зміцнення трудової та виконавської дисципліни, забезпечення раціонального використання робочого часу, високої ефективності та якості роботи працівників.

3. Правила є обов’язковими для працівників Тульчинської районної військової адміністрації, які не є державними службовцями – начальника районної військової адміністрації та його заступників (керівництво), працівників, які виконують функції з обслуговування районної військової адміністрації та робітників.

4. Правила затверджуються (вносяться зміни) Загальними зборами колективу за погодженням з профспілковим комітетом Тульчинської районної військової адміністрації і вводиться в дію наказом начальника районної військової організації.

5. Керівник апарату районної військової адміністрації (керівник структурного підрозділу) доводить Правила до відома зацікавлених працівників Тульчинської районної військової адміністрації під особистий підпис.  

6. В Тульчинської районній військовій адміністрації трудова дисципліна ґрунтується на засадах належного і сумлінного виконання працівниками своїх обов’язків, створення необхідних організаційних та економічних умов для високоефективної роботи, свідомого ставлення до неї, застосування методів переконання та заохочення за сумлінну працю.

2. Порядок прийняття, переведення та звільнення керівництва районної військової адміністрації.

  1. Начальник районної військової адміністрації  призначається  на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на строк повноважень Президента України. Кандидатуру на посаду начальника  районної військової адміністрації  Кабінету Міністрів України вносить начальник обласної військової  адміністрації.

  2. Начальник районної військової адміністрації набуває повноважень з моменту призначення.

  3. Повноваження начальника районної військової адміністрації припиняються Президентом України на підставі вимог ст. 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

  4. У разі обрання нового Президента України начальник районної військової  адміністрації продовжує здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нового начальника районної військової адміністрації.

  5. Заступники начальника районної військової адміністрації призначаються на посаду та звільняються з посади начальником  районної військової  адміністрації за погодженням з начальником обласної військової адміністрації.

  6. Заступники начальника районної військової адміністрації заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеному начальнику районної військової  адміністрацій у день його призначення.

  7. Начальник районної військової адміністрації, його заступники  не можуть бути народними депутатами України, суміщати свою службову діяльність з іншою, в тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час, входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства чи іншої організації, що має на меті одержання прибутку.

  8. При призначенні  на посаду начальник районної військової адміністрації, його заступники подають до відділу з питань персоналу апарату районної військової адміністрації :

а) трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

б) паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

в) заяву про прийняття на роботу (для заступників) ;

г) заповнений особовий листок з обліку кадрів;

ґ) документи про освіту, науковий ступінь, вчене звання тощо;

д) військовий квиток (для військовозобов’язаних);

ж) документи про пільги;

з) довідку з попереднього місця роботи про використання відпусток (для осіб, які приймаються на роботу в порядку переведення);

і) інші документи, передбачені законодавством.

3.  Права та обов’язки керівництва районної військової адміністрації

Основні обов’язки та права керівництва районної військової адміністрації визначаються розподілом обов’язків між начальником та заступниками начальника районної військової адміністрації, який затверджується наказом начальника районної військової адміністрації (розпорядженням голови районної державної адміністрації).

4. Порядок прийняття, переведення та звільнення працівників, які виконують функції з обслуговування Тульчинської районної військової адміністрації та робітників

1. Призначення на посади та звільнення з посад працівників, які виконують функції з обслуговування Тульчинської районної військової адміністрації та робітників  здійснюються відповідно до Кодексу законів про працю України,  Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»,  «Про місцеві державні адміністрації», в порядку, передбаченому вимогами законодавства.

2. Призначення на посади та звільнення з посад працівників, які виконують функції з обслуговування  Тульчинської районної військової адміністрації та робітників здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, в тому числі наказами начальника Тульчинської районної військової адміністрації,  керівника апарату Тульчинської районної військової адміністрації (наказом керівника самостійного структурного підрозділу Тульчинської районної військової адміністрації).

3. При прийнятті на роботу кандидат подає до відділу з питань персоналу (кадрової служби структурного підрозділу) :

а) трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

б) паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

в) заяву про прийняття на роботу;

г) заповнений особовий листок з обліку кадрів;

ґ) документи про освіту, науковий ступінь, вчене звання тощо;

д) військовий квиток (для військовозобов’язаних);

ж) документи про пільги;

з) довідку з попереднього місця роботи про використання відпусток (для осіб, які приймаються на роботу в порядку переведення);

і) інші документи, передбачені законодавством.

4. Не можуть бути призначеними на посаду особи, які:

а) у разі прийняття на роботу будуть безпосередньо підпорядковані близьким їм особам. Терміни  “безпосереднє підпорядкування” і “близька особа”  вживаються  у  значеннях,  наведених у Законі України “Про  запобігання корупції”;  

б) в інших випадках, передбачених законодавством.

5. Забороняється вимагати від особи, яка приймається на роботу, відомості про його партійну і національну приналежність, походження та документи, подання яких не передбачено законодавством.

6. При прийнятті на роботу може бути обумовлене випробування з метою перевірки професійного рівня і ділових якостей, відповідності займаній посаді та роботі, що йому доручається виконувати.

Якщо після закінчення строку випробування працівник (робітник) продовжує працювати, він вважається таким, який витримав випробування.

7. При прийнятті працівника на роботу чи при переведенні його в установленому порядку на іншу роботу в районній військовій адміністрації керівник апарату (керівник структурного підрозділу) районної військової адміністрації зобов’язаний :

а) ознайомити працівника з його посадовою інструкцією (під розпис), а також з умовами та оплатою його праці;

б) визначити працівнику робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами;

в) ознайомити працівника із цими Правилами.

г) провести вступний інструктаж з питань охорони праці, виробничої санітарії, гігієни праці та протипожежної охорони, про що робиться запис у відповідних журналах.

8. Припинення трудових відносин між районною військовою адміністрацією та працівником може мати місце на підставах та у порядку, визначених законодавством.

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу з причин, передбачених частиною першою статті 38 Кодексу законів про працю України, працівник (робітник) має бути звільненим у строк, про який він просить.

9. Припинення трудових відносин з ініціативи районної військової адміністрації з працівниками – членами профспілкової організації районної державної адміністрації не допускається без попередньої згоди профспілкового комітету, за виключенням випадків, передбачених законодавством України.

10. Безпосередній керівник при звільненні працівника (робітника) повинен забезпечити передачу цим працівником всіх службових документів та матеріальних цінностей іншій особі, визначеній наказом керівника апарату (керівника структурного підрозділу).

11. При звільненні працівник зобов’язаний повернути службове посвідчення (у разі наявності).

12. У день звільнення відділ  з питань персоналу (кадрова служба структурного підрозділу) видає працівнику (робітнику) трудову книжку з відповідним записом. Також у день звільнення з працівником (робітником) проводиться повний розрахунок.

5. Основні обов’язки і права працівників, які виконують функції з обслуговування Тульчинської районної військової адміністрації та робітників

1. Основні обов’язки та права працівників, які виконують функції з обслуговування  районної військової адміністрації та робітників визначаються посадовими інструкціями.

2.  Посадовi iнструкцiї складаються у двох примiрниках, один з яких зберiгається у відділі з питань персоналу апарату районної військової адміністрації (кадровій службі структурного підрозділу), а другий - у керiвникiв вiдповiдних структурних пiдроздiлiв. Працiвниковi (робітникові) видається пiд пiдпис копiя посадової iнструкцiї.

 6. Основні обов’язки районної військової адміністрації

Районна військова адміністрація в особі керівництва зобов’язана:

а) неухильно дотримуватися вимог законодавства України про працю;

б) створювати для працівників Тульчинської районної військової адміністрації умови, необхідні для ефективного виконання функціональних обов’язків, підвищення продуктивності праці;

в) забезпечувати матеріальне стимулювання і заохочення працівників Тульчинської районної військової адміністрації за результатами їх особистої роботи, раціональне витрачання фонду оплати праці та фонду матеріального заохочення, виплачувати заробітну плату в установлені терміни з наданням розрахункових листів відповідно до  статті 110 Кодексу законів про працю України;

г) забезпечувати здійснення заходів, спрямованих на зміцнення трудової і виконавської дисципліни, дотримання встановленого режиму праці та відпочинку;

ґ) забезпечувати вимоги охорони праці, техніки безпеки, санітарії, гігієни праці та протипожежної безпеки;

д) сприяти організації оздоровлення та відпочинку працівників Тульчинської районної військової адміністрації;

е) застосовувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму та захворювань, створювати необхідні соціально-побутові умови;

є) у випадках, передбачених законодавством, своєчасно надавати пільги і компенсації з урахуванням умов праці;  

ж) у випадках, передбачених законодавством, керівництво Тульчинської районної військової адміністрації здійснює свої повноваження разом або за погодженням з профспілковим комітетом Тульчинської районної державної адміністрації.

7. Робочий час і його використання, час відпочинку

1. Робочий час - це встановлений законодавством відрізок календарного часу, протягом якого працівник відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку повинен виконувати свої службові обов’язки.

2. Для працівників Тульчинської районної військової адміністрації встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями - суботою і неділею. Тривалість робочого часу працівників становить 40 годин на тиждень (за винятком випадків, передбачених законодавством). Тульчинська районна військова адміністрація працює з понеділка по п’ятницю з 8 до 17 го­дини, перерва на обід - з 13 до 14 години. Час початку робочого дня може змінюватися  відповідно до наказу голови Тульчинської районної військової адміністрації.

Перерва не включається в робочий час, і працівник може використовувати її на свій розсуд. На цей час він може відлучатися з місця роботи.

3. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня зменшується на одну годину, якщо інше не встановлено законом. Ця норма поширюється на випадки перенесення в установленому порядку передсвяткового дня на інший день тижня з метою об’єднання днів відпочинку.

4. Керівництво Тульчинської районної військової адміністрації за погодженням з профспілковим комітетом Тульчинської районної державної адміністрації окремим працівникам може встановлювати гнучкий графік роботи на умовах та в порядку, передбачених законодавством.

5. Для виконання невідкладної та непередбаченої роботи працівники можуть залучатися до роботи у вихідні, святкові та неробочі дні за наказом начальника Тульчинської районної військової адміністрації. Робота в ці дні компенсується відповідно до статті 72 Кодексу законів про працю України.

 6. Начальник Тульчинської районної військової адміністрації за потреби може залучати працівників Тульчинської районної військової адміністрації до чергування у вихідні, святкові і неробочі дні, інших видів чергувань.

Чергування у вихідні, святкові і неробочі дні, інші види чергувань здійснюється згідно з графіком, який розробляється відділом з питань персоналу апарату Тульчинської районної військової адміністрації, у разі потреби, погоджується з керівниками структурних підрозділів і затверджується начальником Тульчинської районної державної адміністрації за погодженням з профспілковим комітетом Тульчинської районної військової адміністрації.

7. У разі залучення до чергування у вихідні, святкові і неробочі дні працівника, якого не включено до графіка, наступного робочого дня після чергування відповідна інформація подається відділом з питань персоналу апарату Тульчинської районної військової адміністрації начальнику Тульчинської районної військової адміністрації для внесення в установленому порядку відповідних змін до такого графіка.

8. У разі залучення працівника до роботи понад установлену тривалість робочого дня в Тульчинській районній державній адміністрації запроваджується підсумований облік робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала норми тривалості робочого часу.

За роботу в зазначені дні (час) працівникам надається грошова компенсація у розмірі та порядку, визначених законодавством про працю, або надаються відповідні дні відпочинку за заявами працівників.

9. Забороняється залучати до роботи понад установлену тривалість робочого дня, а також у вихідні, святкові та неробочі дні, у нічний час вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років. Жінки, які мають дітей віком від 3 до 14 років або дитину-інваліда, можуть залучатися до надурочних робіт лише за їхньою згодою. Залучення інвалідів до надурочних робіт можливе лише за їхньою згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям.

10. Працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю не менше 24 календарних днів. Працівникам надаються також інші види відпусток відповідно до чинного законодавства.

11. Черговість надання працівникам щорічної основної і додаткової оплачуваної відпусток установлюється графіком відпусток, який затверджується в установленому порядку та погоджується з профспілковим комітетом Тульчинської районної військової адміністрації. Графік відпусток складається на кожний календарний рік не пізніше 05січня поточного року і доводиться до відома всіх працівників.

8. Заохочення за успіхи в роботі

1. За сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов'язків, а також до державних, професійних свят та ювілейних дат до працівників районної військової адміністрації застосовуються різні форми матеріального і морального заохочення: грошова винагорода (преміювання відповідно до Положення до преміювання в межах затверджених асигнувань на оплату праці), нагородження Почесною грамотою районної військової адміністрації, районної ради тощо.

2. Заохочення оформлюється наказом начальника Тульчинської районної військової адміністрації, про що робиться запис у трудовій книжці працівника відповідно до статті 144 Кодексу законів про працю України.

6.3. За особливі трудові заслуги працівники  Тульчинської районної військової адміністрації можуть бути представленими до державних нагород та присвоєння почесних звань.

9. Відповідальність за порушення трудової дисципліни

1. За порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення:

1) догана;                                                                                                                                                                 

2) звільнення з роботи.             

2. Порушення трудової дисципліни, невиконання або неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов’язків або порушення режиму роботи, тягне за собою повне або часткове позбавлення премій, що передбачаються Положенням про преміювання у порядку і розмірах, передбачених Положенням.

3. Дисциплінарні стягнення застосовуються до працівників районної військової адміністрації безпосередньо за виявленним проступком, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, не враховуючи часу звільнення працівника від роботи у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення (виявлення) проступку.             

4. До застосування дисциплінарного стягнення порушник трудової дисципліни зобов’язаний надати письмові пояснення. В тому випадку, коли працівник, який порушив трудову дисципліну, відмовляється дати пояснення, про це складається акт.

За кожне порушення трудової дисципліни може бути застосовано лише одне дисциплінарне стягнення.

При обранні виду стягнення враховується ступінь тяжкості вчиненого проступку і заподіяну ним шкоду, обставини, за яких вчинено проступок, і попередню роботу працівника. Стягнення оголошується наказом начальника районної військової адміністрації (керівника апарату, керівника структурного підрозділу)  і повідомляється працівникові під розпис.

5. Якщо протягом року з дня застосування дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

6. Протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.     

7. Звільнення, як вид дисциплінарного стягнення, застосовується при невиконанні працівником без поважних причин визначених посадових обов’язків та Правил внутрішнього трудового розпорядку, якщо до цієї особи раніше застосовувались заходи дисциплінарного або громадського впливу, а такоє прогул без поважної причини

8.  Керівництво Тульчинської районної військової адміністрації може видати наказ про зняття накладеного стягнення, не чекаючи закінчення року, якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни і при цьому проявив себе як сумлінний працівник, за поданням безпосереднього керівника.

9. Керівництво Тульчинської районної військової адміністрації має право замість накладення дисциплінарного стягнення передати питання про порушення трудової дисципліни на розгляд трудового колективу.

10. Заключні положення

1.Трудові спори, що виникають між працівником і керівництвом Тульчинської районної військової адміністрації, розглядаються в порядку, передбаченому законодавством.

2. У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої - п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України.

3. Норми Правил  діють після закінчення воєнного стану та поновлення повноважень державної адміністрації без проведення Загальних зборів колективу (працівників) Тульчинської районної державної адміністрації.

_______________________________

 

Погоджено:

Голова первинної профспілкової організації працівників
Тульчинської районної військової адміністрації                                                                              О. Буряк        

Начальник архівного відділу Тульчинської районної
військової адміністрації                                                                                                                    І. Мазур        

Начальник служби у справах дітей Тульчинської районної 
військової адміністрації                                                                                                                     В. Поліщук        

Керівник апарату Тульчинської районної військової адміністрації                                                 Т. Найда        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь