ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №127 «Про створення призовних комісій під час дії воєнного стану»

Кількість переглядів: 88
Рік: 2022
Місяць: листопад
Тип документу: Наказ
Дата: 18.11.2022
Номер документу: 127
Назва документу: Про створення призовних комісій під час дії воєнного стану
Прикріплені файли:
  1. 127 (0.08 МБ)

НАКАЗ

від  18  листопада 2022 року       № 127

Про створення призовних комісій під час дії воєнного стану

Відповідно до ст. 15  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», ст. 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.181  Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», з метою забезпечення проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку під час дії воєнного стану,

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити склад призовних та медичних комісій в територіальних громадах Тульчинського району для проведення  медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27–річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку під час воєнного стану, а також резервний склад призовних та медичних комісій для здійснення оперативної заміни членів призовних та медичних комісій у разі хвороби або відсутності з інших поважних причин (Додаток 1-16).
  1. Затвердити графіки засідань призовних та резервних комісій на листопад 2022 року - березень 2023 року (Додаток 17-20). Присутність усіх членів призовних комісій під час їх роботи є обов’язковою.
  1. Головам призовних комісій :

3.1 Організувати та забезпечити роботу призовних комісій в період з 21 листопада 2022 року по 30 березня 2023 року  на базі призовних дільниць району.

  3.2 Забезпечити через виконавчі комітети органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій району оповіщення осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли  27–річного віку та забезпечити 100% їх явку на призовні дільниці та медичні комісії, згідно затверджених графіків їх роботи.

4. Медичний огляд осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку організувати на відповідних призовних дільницях і провести його лікарями-спеціалістами згідно Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України (Наказ Міністра оборони України від 14.08.2008р. № 402 із наступними змінами) відповідно до затверджених  графіків роботи медичних комісій. Протоколи засідань вести згідно затверджених графіків.

5. Керівникам закладів охорони здоров’я Тульчинського району первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги в межах повноважень:

5.1. в період проведення огляду щоденно перевіряти повноту записів та висновків лікарів про придатність призовників до військової служби, потребу в проведенні додаткового медичного обстеження та обґрунтованість встановленого діагнозу;

5.2 проводити обстеження та лікування призовників у закладах охорони здоров’я за відповідним профілем роботи, які підписали угоду з Національною службою здоров’я України та позачергово при наявності у них направлення медичної комісії, з обов’язковим заповненням «Акту обстеження стану здоров’я призовника», висновку лікаря та виписки (епікризу) в амбулаторну картку;

5.3  лабораторні обстеження і діагностичні дослідження проводити в найкоротший термін та у відповідності до чинного законодавства України в галузі охорони здоров’я (п.2 розділу ІІ Наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги» від 19.03.2018 року № 504 із наступними змінами);

5.4 забезпечити медичні комісії медико-санітарним майном, медичними інструментами і медикаментами для оснащення лікарських кабінетів призовних дільниць з урахуванням епідеміологічної ситуації;

5.5 проводити обстеження призовників лікарями медичних комісій призовників, згідно графіку роботи  медичних комісій та позачергове обстеження в випадку виникнення такої необхідності.

6.      Рекомендувати головам територіальних громад району:

6.1 організувати, відповідно до розпоряджень начальника Тульчинського РТЦК та СП, начальників відділів Тульчинського РТЦК та СП  виконання заходів своєчасного оповіщення осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку щодо необхідності їх прибуття до Тульчинського РТЦК та СП (його відділів), шляхом вручення повісток через виконавчі органи рад, керівників підприємств, установ, організацій, незалежно від підпорядкування і форми власності, та забезпечити прибуття призовників до визначених відділів;

6.2 сприяти виконанню заходів, пов’язаних з підготовкою і проведенням медичних оглядів, шляхом виділення необхідних матеріально - технічних засобів для роботи призовних дільниць.

7. Начальнику Тульчинського районного відділення поліції ГУ НП у Вінницькій області (Костишену В.І.) проводити відповідно до вимог чинного законодавства, за зверненнями Тульчинського РТЦК та СП (його відділів) або органів місцевого самоврядування, розшук, затримання і доставку до Тульчинського РТЦК та СП та відділів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

8. Начальнику Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Ліщині Я.М.), організувати доведення вимог даного наказу до територіальних громад, керівників підприємств, установ, організацій району, визначених цим наказом, в частині, що їх стосується.

9. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник  районної військової адміністрації                                                   Олександр ГАВРИЛЮК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь