ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №3 «Про затвердження Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки»

Кількість переглядів: 57
Рік: 2023
Місяць: січень
Тип документу: Наказ
Дата: 13.01.2023
Номер документу: 3
Назва документу: Про затвердження Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від   13 січня  2023 р.                     № 3

Про затвердження Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 №389-VIII, Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року №64/2022, Указу Президента «Про утворення військових адміністрації» від 24.02.2022 року №68/2022, Постанови Кабінету Міністрів України №252 від 11 березня 2022 року «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період  воєнного стану», з урахуванням листа Вінницької обласної військової адміністрації від 10.04.2022 року за №01.-61/2501 та подання начальника управління соціального захисту населення Тульчинської РВА від 04.01.2023 року №24/01-07, з метою безперебійної роботи управління соціального захисту населення Тульчинської районної військової адміністрації.

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити «Програму для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки» управління соціального захисту населення Тульчинської РДА, що додається.

2. Відділу фінансів Тульчинської РВА (Ніколаєнко Є.І.) передбачити бюджетні призначення в районному бюджеті призначення в районному бюджеті на реалізацію заходів Програми та вжити заходів щодо її реалізації.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника районної військової адміністрації Володимира СКАЛІЯ.

Начальник районної військової адміністрації                                                       Олександр ГАВРИЛЮК

ПАСПОРТ
Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки

Підстава для розробки Програми

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 №389-VIII, Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року №64/2022, Указу Президента «Про утворення військових адміністрації» від 24.02.2022 року №68/2022, Постанови Кабінету Міністрів України №252 від 11 березня 2022 року «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період  воєнного стану», з урахуванням листа Вінницької обласної військової адміністрації від 10.04.2022 року за №01.-61/2501,Закону України «Про виконавче провадження»,  Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», Бюджетного кодексу України, Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 р. № 845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників»

Ініціатор розроблення Програми

Управління соціального захисту населення Тульчинської РДА

Головний розробник Програми

Управління соціального захисту населення Тульчинської РДА

Відповідальні виконавці Програми

Районна військова адміністрація, управління соціального захисту населення Тульчинської РДА

Учасники та виконавці Програми

Районна військова адміністрація, управління соціального захисту населення Тульчинської РДА, головні розпорядники коштів

Мета Програми

Ефективне виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Фінансування

Районний бюджет

Очікувані кінцеві результати від реалізації Програми

Забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Терміни і етапи реалізації Програми

2023-2024 роки

Обсяги коштів, необхід них на фінансування заходів Програми всього

4,8 тис. гривень

Координація роботи та контроль за виконанням заходів Програми

Начальник районної військової адміністрації, управління соціального захисту населення Тульчинської РДА

Програма для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки

 

1. Передумови

Стаття 129-1 Конституції України встановлює, що судові рішення ухвалюються іменем України та є обов'язковими до виконання.

Програма для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки (далі - Програма) розроблена з метою виконання судових рішень, що надходять бюджетним установам, які отримують кошти з районного бюджету в процесі виконання ними своїх повноважень.

Дослідження та аналіз

Оцінка поточної ситуації

Нормами процесуального законодавства передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій територій України.

Враховуючи відсутність бюджетних призначень на виконання рішень суду, виникла необхідність прийняття Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки.

Аналіз законодавчої бази

Правовою основою Програми є Конституція України, Бюджетний кодекс України, Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про виконавче провадження», «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», Цивільний процесуальний кодекс України, Господарський процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України, постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 р. № 845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників», зі змінами.

Мета і завдання Програми

Метою цієї Програми є забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Завданням Програми є вирішення питання щодо погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення коштів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Фінансове забезпечення Програми

Джерелом фінансування Програми є районний бюджет.

Фінансування Програми здійснюється в межах асигнувань, передбачених в районному бюджеті на зазначену мету.

2. Заходи програми

№ п/п

Захід Програми

Відповідальні виконавці

Джерело фінансування

Термін виконання

1.

Погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення котів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів

Бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів

Районний бюджет

2023-2024 роки

2.

Оплата судового збору, виконавчого збору за примусове виконання рішення суду, штрафів, додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду, тощо

Бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів

Районний бюджет

2023-2024 роки

2023 р.

2024 р.

2400 грн.

6000 грн.

3. Очікувані результати від реалізації Програми

Реалізація Програми надасть можливість:

  • зменшити негативні наслідки невиконання судових рішень (блокування рахунків, накладення штрафів, тощо);
  • забезпечити виконання судових рішень судів про стягнення коштів з боржників, які отримують кошти з районного бюджету.

4. Впровадження та перегляд Програми

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її заходів.

Головні розпорядники бюджетних коштів забезпечують реалізацію заходів Програми в повному обсязі та у визначені терміни.

Звіт про виконання Програми щорічно виноситься на розгляд постійних комісій районної ради з питань бюджету, проведення економічних реформ, виробництва товарів народного споживання та з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності і етики, гласності, агропромислового комплексу, регулювання земельних ресурсів та реформування земельних відносин.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється в порядку, встановленому бюджетним законодавством України.

5. Індикатори реалізації Програми

Ключові індикатори

2023 р очікуваний

 

2024 р. прогноз

 

Кількість рішень суду щодо безспірного списання коштів районного бюджету, боржниками по яких є бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів

По мірі надходження таких рішень

Сума заборгованості, що підлягає безспірному списанню відповідно до рішень суду

По мірі надходження таких рішень

Сума судового збору, виконавчого збору, штрафів та додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення , та підлягають відшкодуванню

За результатами річного звіту про виконання районного бюджету

Сума фактично відшкодованого судового збору, виконавчого збору, штрафів та додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду тощо

За результатами річного звіту про виконання районного бюджету


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь