ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №32 «Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання та спільне проживання: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження.»

Кількість переглядів: 38
Рік: 2023
Місяць: березень
Тип документу: Наказ
Дата: 21.03.2023
Номер документу: 32
Назва документу: Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання та спільне проживання: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження.
Прикріплені файли:

НАКАЗ

 від «21» березня 2023 р.                № 32

Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання та спільне проживання: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження.

Відповідно Законів України «Про правовий режим воєнного стану»,  «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13 січня 2005 року   № 2342-ІV, постанов  Кабінету  Міністрів  України:  від  26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 26 червня 2019 року  № 552, «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам - вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини Тульчинської районної військової адміністрації № 1 від 21.03.2023 року на підставі заяви ХХХ та ХХХ від 24.02.2023 року, з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення найбільш повного захисту їхніх прав та інтересів:

НАКАЗУЮ:

1.Створити дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ, які проживають за адресою: ХХХ.

2. Надати сім’ї ХХХ та ХХХ статус  дитячого будинку сімейного типу.

3. Влаштувати з 21 березня 2023 року до дитячого будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ на виховання  та  спільне проживання неповнолітніх: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження.

Неповнолітні ХХХ, ХХХ року народження та  ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дітьми статусу дітей, позбавлених батьківського піклування: рішення Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області від 27 березня 2013 року, справа № 138/216/13-ц  2/138/243/13 про позбавлення батьківських прав ХХХ відносно його дітей: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження; свідоцтво про смерть матері ХХХ, від 17.10.2013 року серія І-АМ № 267640, видане виконкомом Марківської сільської ради Томашпільського району Вінницької області.

Місце походження дітей: ХХХ.

ХХХ та ХХХ перебувають на обліку дітей, які можуть бути усиновлені у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною статусу  дитини, позбавленої батьківського піклування:  рішення Ямпільського районного суду Вінницької області від  08 жовтня 2008 року про позбавлення батьківських прав матері ХХХ відносно малолітніх дітей ХХХ, ХХХ року нородження, ХХХ,  ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження; відомості про батька зазначені  відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (довідка видана 09.02.2008 року № 147-04-19, відділом РАЦС  Ямпільського районного управління юстиції).

Місце походження дитини -  ХХХ.

4. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дітей ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ,  ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо них на батьків-вихователів ХХХ, ХХХ.

5. Службі у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації (В.Поліщук):

5.1. Підготувати проєкт Договору про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у дитячому будинку сімейного типу між батьками-вихователями ХХХ та ХХХ та Тульчинською районною військовою адміністрацією в особі начальника Гаврилюка Олександра Анатолійовича.

5.2. Здійснювати постійний контроль за умовами проживання та вихованням дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.

6. Управлінню соціального захисту населення районної військової адміністрації (М. Богач) призначити та виплачувати державну соціальну допомогу на дітей та грошове забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбаченим у державному бюджеті.

7. Рекомендувати Вапнярському селищному голові (О. Горенюк):

7.1.Забезпечити соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

7.2. Закріпити за дитячим будинком сімейного типу фахівця із соціальної роботи.

7.3. Сприяти проходженню батьками-вихователями відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

7.4. Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання дітей-вихованців.

7.5. Сприяти укладанню декларації з метою отримання медичних послуг дітьми: ХХХ, ХХХ, ХХХ.   

7.6. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду дітей-вихованців і, за потребою, диспансерного нагляду їх у дитячому будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ.

7.7. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

7.8. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації інформацію про:

7.8.1. Рівень розвитку  та знань дітей, про участь батьків-вихователів у їх вихованні.

7.8.2. Стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

7.8.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання дітей.

7.9. Забезпечити право дітей, які влаштовані у дитячий будинок сімейного типу на базі родини ХХХ. та ХХХ, на освіту та вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, а в разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

7.10. Забезпечити щорічне пільгове оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

8. Тульчинському районному відділу поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області (В. Костишен):

8.1. Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми-вихованцями, які влаштовані до дитячого будинку сімейного типу.

8.2. Щорічно до  20 грудня подавати службі у справах дітей районної військової адміністрації інформацію про проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми-вихованцями, які влаштовані до дитячого будинку сімейного типу та батьками-вихователями.

9. Вважати таким, що втратив чинність, наказ начальника Тульчинської районної військової адміністрації від 26.08.2022 року № 95 «Про переведення дитячого будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ в статус прийомної сім’ї».

10. Припинити дію договору про організацію діяльності прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ від 01.09.2022 року № 8 між Тульчинською військовою адміністрацією і ХХХ, ХХХ.

11. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника районної військової адміністрації Володимира Скалія.

Начальник районної військової адміністрації                                                      Олександр ГАВРИЛЮК    

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь