ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №57 «Про Програму для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів  на 2023-2024 роки»

Кількість переглядів: 56
Рік: 2023
Місяць: травень
Тип документу: Наказ
Дата: 24.05.2023
Номер документу: 57
Назва документу: Про Програму для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів  на 2023-2024 роки
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від 24 травня 2023 року № 57

Про Програму для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів  на 2023-2024 роки

Відповідно до ст. 8, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», постанови Кабінету Міністрів України №252 від 11.03.2022 року  «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану»   з метою ефективного виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів з Тульчинської районної військової адміністрації, як правонаступника Крижопільської, Піщанської та Томашпільської районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів, відділів :

НАКАЗУЮ :

  1. Затвердити Програму для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2023-2024 роки, що додається.
  2. Фінансування Програми здійснити за рахунок коштів районного бюджету та місцевих бюджетів сільських, селищних, міської рад.
  3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник районної військової адміністрації                                                Олександр ГАВРИЛЮК

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ начальника Тульчинської РВА
від 24.05.2023 року № 57 

 

Програма для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2023-2024 роки

1. Загальна характеристика Програми

Програма для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2023-2024 роки  (далі – Програма) розроблена на підставі відповідних законодавчих і нормативних документів, які регламентують питання погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою.

Стаття 129-1 Конституції України встановлює, що судові рішення ухвалюються іменем України та є обов’язковими до виконання. Одночасно нормами процесуального законодавства передбачено обов’язковість виконання на всій території України органами державної влади і органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, посадовими чи службовими особами та громадянами судових рішень, що набрали законної сили.

Частиною 1 статті 3 Закону України “Про гарантії держави щодо виконання судових рішень” передбачено, що виконання рішень суду здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, в межах відповідних бюджетних призначень шляхом списання коштів з рахунків державного органу, а в разі відсутності у зазначеного державного органу відповідних призначень – за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду.

Погашення заборгованості здійснюється управлінням Державної казначейської служби  України в районі в межах бюджетних асигнувань, визначених  наказом начальника районної військової адміністрації про зміни до районного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду на підставі рішень, поданих органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, відповідно до Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2011 року №845, яким визначено можливість прийняття органами місцевого самоврядування окремих бюджетних програм для забезпечення виконання рішень судів.

Програма розроблена з метою виконання судових рішень, стороною у яких виступає Тульчинська районна військова адміністрація (до 24.02.2022 року районна державна адміністрація) як правонаступник Крижопільської, Піщанської, Томашпільської районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів, відділів.

2. Мета і завдання Програми

Виконання боргових зобов’язань по судових рішеннях за неоплачені у повному обсязі виконані роботи, інших боргових зобов’язань, незабезпечених фінансуванням за кошти державного та місцевих бюджетів, боржником по яких є Тульчинська районна військова адміністрація  як правонаступник Крижопільської, Піщанської Томашпільської РДА, їх структурних підрозділів, відділів.

3. Фінансове забезпечення Програми

Джерелом фінансування Програми є районний бюджет та бюджети територіальних громад району.

4. Заходи Програми для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2023-2024  роки

 

№ п/п

Захід Програми

Відповідальні виконавці

Джерело фінансування, орієнтовна сума

Термін виконання

1.

Погашення заборгованості за судовими рішеннями, про стягнення коштів (вчинення дій) : інфляційні втрати,пеня,інші витрати.

Тульчинська районна військова адміністрація

Районний бюджет, бюджети територіальних громад

400,0 тис.грн.

2023 -2024 р.р.

2.

Оплата судового збору, виконавчого збору за примусове виконання рішення суду, штрафів, додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду,сума різниці понесених судових витрат

Тульчинська районна військова адміністрація

Районний бюджет, бюджети територіальних громад

31,0тис.грн.

2023-2024 р.р.

5. Очікувані результати від реалізації Програми

Реалізація Програми надасть можливість:

  • зменшити негативні наслідки невиконання судових рішень (блокування рахунків, накладення штрафів, тощо);
  • забезпечити досудове врегулювання спірних питань;
  • забезпечити виконання судових рішень судів про стягнення коштів з Тульчинської районної військової адміністрації як правонаступника Крижопільської, Піщанської, Томашпільської РДА, їх структурних підрозділів, відділів.

6. Організація контролю за ходом виконання Програми

Контроль за ходом виконання Програми здійснює відділ юридичного забезпечення та супроводу діяльності органів місцевого самоврядування управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації

   Аналітична довідка до Програми для забезпечення виконань  рішень суду та виконавчих документів на 2023-24 років

Станом на дату розробки Програми до Тульчинської районної військової адміністрації, як правонаступника Крижопільської, Піщанської, Томашпільської районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів, відділів пред’явлено 1 позов про стягнення заборгованості на загальну суму 460,7 тис.грн. (без урахувань судових витрат) за позовом ТОВ «Термопласт Плюс» до відділу освіти, молоді та спорту Крижопільської районної державної адміністрації, Тульчинської районної військової адміністрації за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача Крижопільської селищної ради про стягнення заборгованості за договором підряду від 20.11.2018 року №177.

Справи інших категорій, по яким Тульчинська районна військова адміністрація виступає відповідачем, як правонаступник Крижопільської, Піщанської, Томашпільської РДА про зобов’язання вчинити дії (визнання недійсними чи скасування розпорядчих документів) з подальшим стягненням судових витрат станом на дату прийняття Програми - відсутні. Нормами процесуального законодавства передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, підлягають обов’язковому виконанню для всіх органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян на всій територій України.

Враховуючи відсутність бюджетних призначень на виконання рішень суду та виконавчих витрат, а також ст. 7 Бюджетного кодексу України, відповідно до положень якої Державний бюджет України та місцеві бюджети є самостійними, дослідивши причини та підстави виникнення заборгованості, є необхідність прийняття Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2023-2024 роки.

Правовою основою Програми є Конституція України, Бюджетний кодекс України, Закони України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеві державні адміністрації», «Про виконавче провадження», «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», Цивільний процесуальний кодекс України, Господарський процесуальний кодекс України, постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 р. № 845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників», зі змінами.

На виконання заходів Програми для забезпечення виконань рішень суду та виконавчих   документів на 2023-2024  роки обсяги коштів, необхідних на фінансування заходів Програми 431,0  тис. грн.

Начальник управління правового
забезпечення та взаємодії з органами
місцевого самоврядування апарату
районної військової адміністрації                                                                            Оксана БАЛЕНКО

ПАСПОРТ
Програми для забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2023-2024  рік

 

Підстава для розробки Програми

Ст. 8,15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», ст. 6, 39 та 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про виконавче провадження»,  Бюджетного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України,частини 1 статті 3 Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», Порядок виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2011 року №845.

Ініціатор розроблення Програми

Управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації

Головний розробник Програми

Управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації

Відповідальні виконавці Програми

Тульчинська районна військова адміністрація

Учасники та виконавці Програми

Тульчинська районна військова адміністрація

Мета Програми

Ефективне виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів з Тульчинської районної військової адміністрації (до 24.02.2022 року – районної державної адміністрації),  як правонаступника Крижопільської, Піщанської та Томашпільської РДА, їх структурних підрозділів, відділів.

Фінансування

Районний бюджет, бюджети територіальних громад

Очікувані кінцеві результати від реалізації Програми

Забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів з Тульчинської районної військової адміністрації,  як правонаступника Крижопільської, Піщанської та Томашпільської РДА, їх структурних підрозділів, відділів.

Терміни і етапи реалізації Програми

2023-2024 роки

Обсяги коштів, необхідних на фінансування заходів Програми всього

420  тис. гривень

Координація роботи та контроль за виконанням заходів Програми

Відділ фінансів районної військової адміністрації;

Управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь