ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №72 «Про експертну комісію архівного відділу Тульчинської районної військової адміністрації»

Кількість переглядів: 190
Рік: 2023
Місяць: липень
Тип документу: Наказ
Дата: 24.07.2023
Номер документу: 72
Назва документу: Про експертну комісію архівного відділу Тульчинської районної військової адміністрації
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від 24 липня 2023 року № 72

Про експертну комісію архівного відділу Тульчинської районної військової адміністрації

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,  ст.. 16 (п.13), ст. 25 (п. 18) Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.. 28 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», постанови Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року № 1004 «Про проведення експертизи цінності документів», наказу Міністерства юстиції України від 19 червня 2013 року № 1226/5 «Про затвердження Типового положення про експертну комісію архівного відділу районної, районної у мм. Києві і Севастополі державної адміністрації, міської ради», наказу Міністерства юстиції України від 15 травня 2023 року № 1884/5 «Про внесення змін до Типового положення про експертну комісію архівного відділу районної, районної у мм. Києві і Севастополі державної адміністрації, міської ради»,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про експертну комісію архівного відділу районної військової адміністрації, згідно додатку 1.

2. Утворити та затвердити склад експертної комісії архівного відділу районної військової адміністрації, згідно додатку 2.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 березня 2021 року № 35 «Про створення експертної комісії архівного відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області».

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника районної військової адміністрації Сергія ЧЕПЕРНАТОГО.

Начальник районної військової адміністрації                                     Олександр ГАВРИЛЮК

Додаток 1
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ начальника районної військової адміністрації
від  24 липня 2023р. № 72

 

 ПОЛОЖЕННЯ 
про експертну комісію архівного відділу районної військової адміністрації

1. Відповідно до Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» та Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердже­ного постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року № 1004 «Про проведення експертизи цінності документів», районна військова адміністрація  утворює експертну комісію архівного відділу (далі - ЕК) для розгляду методичних та практичних питань, пов’язаних з проведенням експертизи цінності документів, здійснення методичного керівництва і координації діяльності експертних комісій державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, громадських об’єднань, релігійних організацій, їх відокремлених підрозділів, які за рішенням експертно-перевірної комісії (далі - ЕПК) державного архіву внесені до джерел формування Національного архівного фонду (далі - НАФ), фондово-закупівельних комісій музеїв, експертно-оцінних комісій бібліотек та подання результатів експертизи цінності документів на розгляд ЕПК  державного архіву Вінницької області.

2.  Експертна комісія  є постійно діючим  органом архівного відділу районної військової адміністрації.

3. У своїй діяльності ЕК керується Конституцією і законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції України, актами  Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України та іншими нормативно-правовими актами та Положенням про експертну комісію.

4. До складу ЕК, який затверджується начальником районної військової адміністрації, можуть входити фахівці з архівної справи,  працівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, відділень творчих спілок, краєзнавці. Головою ЕК є начальник архівного відділу районної військової адміністрації, секретарем – один з його працівників.

Секретар за рішенням голови забезпечує скликання засідань ЕК, складає протоколи, доводить до відома заінтересованих державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, об’єднань громадян, громадських об’єднань, релігійних організацій, їх відокремлених підрозділів, які за рішенням ЕПК державного архіву внесені до джерел формування НАФ, музеїв і бібліотек (далі - установи)  і окремих осіб рішення ЕК, здійснює облік і звітність про її роботу, веде документацію і забезпечує її зберігання.

Експертна комісія працює згідно з річним планом, затвердженим начальником архівного відділу.

5. Завданням ЕК архівного відділу є координація роботи з проведення  експертизи цінності установ, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу, розгляд питань про доручення до архівних документів спростування недостовірних відомостей про особу, що містяться в таких документах.

6. ЕК архівного відділу приймає рішення про:

6.1 схвалення і подання до ЕПК:

- списків установ та фізичних осіб, що є джерелами формування Національного архівного фонду (далі - НАФ) і перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

- описів справ постійного зберігання, описів кіно-, відео-, фото-, фонодокументів постійного зберігання, внесених до НАФ, та описів справ з кадрових питань (особового складу), актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ, номенклатур справ установ, що є джерелами формування НАФ і перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

- актів про  вилучення документів з НАФ, актів про невиправні пошкодження документів НАФ, які зберігаються в архівному відділі, установах та у фізичних осіб, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

- анотованих переліків унікальних документів НАФ, які зберігаються в архівному відділі, установах та у фізичних осіб, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу;

6.2 схвалення:

- описів справ  з кадрових питань (особового складу), актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ, установ, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу та в діяльності яких не утворюються документи НАФ;

- інструкцій з діловодства, положень про служби діловодства, архівні підрозділи та ЕК установ, що є джерелами формування НАФ і перебувають у зоні комплектування архівного відділу.

7. ЕК стосовно установ, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу, має право:

- контролювати дотримання установленого порядку проведення експертизи цінності документів;

- вимагати розшуку відсутніх документів НАФ, документів з кадрових питань (особового складу)  та письмових пояснень у разі втрати цих документів;

- одержувати  відомості, необхідні для визначення культурної цінності та строків зберігання документів;

- заслуховувати на засіданнях їх керівників  про стан упорядкування, обліку та збереженості документів НАФ;

- запрошувати на засідання членів експертних комісій установ, а також інших фахівців як консультантів та експертів.

8. Засідання ЕК проводяться не рідше ніж чотири рази на рік і вважаються  правоможними, якщо на ньому присутні не менш як дві третини складу її членів.

Рішення ЕК приймається більшістю голосів, оформляється протоколом, який підписують голова і секретар ЕК, та набирає чинності з моменту затвердження начальником архівного відділу.

Рішення ЕК є обов'язковим для виконання всіма архівними установами, що перебувають у зоні комплектування архівного відділу.

Голова ЕК може прийняти рішення про проведення засідання у режимі відеоконференції з використанням відповідного програмного забезпечення, зокрема через Інтернет (далі - онлайн-засідання). В онлайн-засіданні беруть участь члени ЕК, а також запрошені особи.

_____________________________________________________

Додаток 2
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ начальника районної військової адміністрації
від 24 липня 2023 р. № 72

С К Л А Д 
експертної комісії архівного відділу районної військової адміністрації

 

Мазур Інна Сергіївна

начальник архівного відділу районної військової адміністрації, голова комісії

Вовкодав Лілія Віталіївна

заступник начальника архівного відділу районної військової адміністрації, секретар комісії

Члени комісії:

Бакума Тетяна Степанівна

начальник відділу цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної військової адміністрації        

Козоріз Олена Володимирівна

головний спеціаліст архівного відділу районної військової  адміністрації 

Плаксій Валентина Василівна

начальник відділу з питань персоналу апарату  районної військової адміністрації        

 

 ____________________________________________________________

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь