ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №34 «Про затвердження Положення та складу колегії районної військової адміністрації»

Кількість переглядів: 17
Рік: 2024
Місяць: березень
Тип документу: Наказ
Дата: 04.03.2024
Номер документу: 34
Назва документу: Про затвердження Положення та складу колегії районної військової адміністрації
Прикріплені файли:

НАКАЗ

від 04 березня 2024 року № 34

Про затвердження Положення та складу колегії районної військової адміністрації

 

Керуючись ст. 4, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,  п.9 ст.39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Указами Президента України “Про введення воєнного стану в Україні», «Про утворення військових адміністрацій», постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2003 р. № 1569  та у зв’язку з кадровими змінами:

1. Затвердити :

- Положення про колегію районної військової адміністрації згідно додатка 1, що додається;

  • Склад колегії районної військової адміністрації згідно додатка 2, що додається.
  1. Розпорядження голови районної державної адміністрації від 03.12.2018 року № 396 «Про склад  колегії районної державної адміністрації» визнати таким, що втратило чинність.
  2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник районної військової адміністрації                                     Олександр ГАВРИЛЮК

 

 

Додаток 1
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ начальника районної військової адміністрації
від 04 березня 2024 року № 34

 

ПОЛОЖЕННЯ
про колегію районної військової адміністрації

1. Це Положення визначає загальні засади утворення та діяльності колегії районної військової адміністрації.

2. Колегія районної військової адміністрації є консультативно-дорадчим органом і утворюється для підготовки рекомендацій щодо виконання районною військовою адміністрацією своїх завдань, погодженого вирішення питань, що належать до її компетенції, та для колективного і вільного обговорення найважливіших напрямів діяльності.

3. У своїй роботі колегія районної військової адміністрації керується Конституцією та законами України, указами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства, дорученнями Президента України, постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, наказами  обласної військової адміністрації та районної військової адміністрації та цим Положенням.

4. Рішення про утворення або ліквідацію колегії районної військової адміністрації приймається начальником районної військової адміністрації.

Функції колегії

5. Колегія районної військової адміністрації:

1) обговорює та приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності райдержадміністрації;

2) розглядає пропозиції щодо:

- вдосконалення законодавства;

- забезпечення співпраці з центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування під час виконання покладених на них завдань;

- формування та реалізації державної політики, розширення міжнародного співробітництва на території району;

3) обговорює прогнози і програми соціально-економічного та культурного розвитку району, інші державні та районні програми, а також визначає шляхи їх реалізації;

4) розглядає питання про стан дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання державного і комунального майна, здійснення внутрішнього фінансового контролю та усунення виявлених недоліків;

5) вносить пропозиції щодо діяльності районної військової адміністрації, її структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління;

- заслуховує інформацію про роботу територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління;

- подає пропозиції в обласну військову адміністрацію для подальшого внесення на розгляд Кабінету Міністрів України, а також міністерств, інших центральних органів виконавчої влади за результатами такого заслуховування пропозиції щодо вдосконалення діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також щодо взаємодії цих органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, з районною військовою адміністрацією;

6) аналізує стан роботи районної військової адміністрації, виконкомів міської, сільських та селищних рад з питань забезпечення прав та свобод людини і громадянина;

7) розглядає результати роботи районної військової адміністрації, її структурних підрозділів, виконкомів міської, сільських та селищних рад, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, а також інших підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності і підпорядкування (в межах компетенції);

8) обговорює стан дотримання законодавства з питань державної служби, організаційно-кадрової роботи та виконавської дисципліни;

9) розглядає інші питання, пов’язані з реалізацією завдань, покладених на районну військову адміністрацію.            

Склад колегії

6. До складу колегії районної військової адміністрації входять: начальник районної військової адміністрації (голова колегії), заступники (заступник голови колегії), керівник апарату районної військової адміністрації, керівники структурних підрозділів районної військової адміністрації.

7. У разі потреби до складу колегії районної військової адміністрації можуть входити керівники територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування (за згодою).

До складу колегії районної військової адміністрації можуть бути включені представники громадських організацій, творчих спілок, підприємств, наукових установ та інших організацій.

8. Кількісний та персональний склад колегії районної військової адміністрації визначається начальником  районної військової адміністрації.

9. Склад колегії  районної військової адміністрації затверджується наказом районної військової адміністрації.

Організація роботи колегії

10. Організаційною формою колегії є її засідання. Засідання колегії проводяться, по потребі. Голова колегії може визначити іншу періодичність проведення засідань колегії.

У разі потреби можуть проводитися розширені та виїзні засідання колегії, а також спільні засідання з колегіями інших органів виконавчої влади та президією районної ради (за згодою) та іншими недержавними інституціями.

11. Робота колегії проводиться відповідно до затверджених планів роботи районної військової адміністрації на рік, в яких зазначаються питання, що виносяться на розгляд, відповідальні за підготовку та подання матеріалів на засідання колегії, орієнтовані дати проведення засідань колегії.

12. Плани роботи районної військової адміністрації розсилаються членам колегії, структурним підрозділам районної військової адміністрації, територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, виконкомам міської, сільських та селищних рад, установам та організаціям, що належать до сфери управління районної військової адміністрації.

13. Додаткові питання можуть бути включені до порядку денного засідання колегії за рішенням її голови.

14. Дата, час, місце проведення, порядок денний засідання колегії та доповідачі визначаються головою колегії.

15. Підготовка проекту порядку денного засідання колегії згідно з планом роботи районної військової адміністрації та з урахуванням внесених пропозицій здійснюється відділом гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації, який не пізніше ніж за десять днів до засідання подає його керівнику апарату районної військової адміністрації для погодження з головою колегії районної військової адміністрації.

16. На розгляд колегії подаються:

1) проект порядку денного засідання колегії з визначенням відповідальних за підготовку і доповідача з кожного питання;

2) довідки з питань порядку денного засідання колегії з викладенням обґрунтованих висновків і пропозицій;

3) проекти рішень колегії;

4) список членів колегії;

5) списки осіб, запрошених для участі в обговоренні питань порядку денного засідання колегії районної військової адміністрації із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові, місця роботи та займаних посад;

6) довідкові матеріали (розрахунки, статистичні матеріали, звіти, діаграми, таблиці тощо), які безпосередньо стосуються порядку денного.

17. Членам колегії матеріали надаються відділом гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації  не пізніше ніж за три дні до засідання, а у разі проведення позачергового засідання – не пізніше ніж за один день до засідання. Тиражування матеріалів здійснює підрозділ відповідальний за підготовку матеріалів на засідання колегії.   

18. Керівники структурних підрозділів районної військової адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, відповідальні за підготовку питань, що розглядаються на засіданні колегії, узгоджують та координують роботу інших структурних підрозділів та органів виконавчої влади, залучених до підготовки матеріалів.

Порядок проведення засідання колегії

19. Засідання колегії веде її голова, а у разі його відсутності – особа, на яку покладено виконання обов’язків начальника  районної військової адміністрації.

20. Засідання колегії є правомочним, якщо у ньому беруть участь не менше ніж дві третини загальної кількості членів колегії.

21. Члени колегії беруть участь у засіданні колегії особисто.

Якщо член колегії не може бути присутнім на засіданні, він має право попередньо подати голові колегії відповідні пропозиції у письмовій формі.

22. Порядок денний засідання і рішення колегії затверджуються членами колегії шляхом голосування.

23. Члени колегії, які беруть участь у її засіданні, реєструються працівниками відділу гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації.

Особи, запрошені на засідання колегії для розгляду окремих питань, можуть бути присутніми під час розгляду інших питань лише з дозволу головуючого на засіданні колегії.

24. Члени колегії і особи, запрошені для участі у розгляді окремих питань, беруть участь в їх обговорені, вносять пропозиції, дають необхідні пояснення в установленому порядку.

25. Головуючий на засіданні колегії може прийняти рішення про закритий розгляд питання порядку денного.

Під час закритих засідань колегії (закритого обговорення окремих питань) підготовка матеріалів, оформлення рішень, що приймаються, здійснюється відповідно до законодавства.

26. Рішення колегії приймаються з кожного питання порядку денного відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії. У разі рівного розподілу голосів під час відкритого голосування голос головуючого є вирішальним.

За рішенням головуючого може застосовуватися процедура таємного голосування.

Думка відсутнього члена колегії з питань порядку денного засідання, подана у письмовій формі, розглядається та враховується під час голосування.

27. У разі проведення спільних засідань колегій двох і більше органів виконавчої влади, президії районної ради (за згодою), президії ради профспілок району (за згодою) та інших недержавних інституцій приймається спільне рішення.

Голова колегії приймає рішення щодо присутності в залі під час засідання колегії представників засобів масової інформації та проведення кіно-, відео-, фотозйомки і звукозапису.

28. Після засідання колегії відділ гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації, доопрацьовує протягом десяти днів (якщо головою колегії не встановлено інший строк) проект рішення колегії з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення питання, погоджує із керівниками заінтересованих структурних підрозділів районної військової адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, членами колегії, іншими особами і через відділ гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації подає на розгляд голови колегії.

29. Рішення колегії реалізуються шляхом видання наказів районної військової адміністрації.

Рішення колегії з процедурних питань вносяться до протоколу засідання (без наступного видання наказів  районної військової адміністрації).

30. Рішення колегії оформляються протоколами, які підписуються головуючим на засіданні колегії та працівником, який вів протокол.

Рішення спільних засідань колегій оформляються протоколами, які підписуються головами відповідних колегіальних органів та працівником який, вів протокол.

31. Рішення колегії доводяться до відома членів колегії, структурних підрозділів районної військової адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій наказами районної військової адміністрації, виданими за підсумками рішень колегії.

32. Матеріали засідань колегії зберігаються в установленому порядку в керівника апарату райдержадміністрації.

33. Матеріально-технічне забезпечення засідань колегії здійснюється відділом фінансово-господарського забезпечення апарату районної військової адміністрації та відділом гуманітарного розвитку та загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації.

Контроль за виконанням рішень колегії

34. Контроль за виконанням рішень колегії здійснює керівник апарату  районної військової адміністрації.

35. Колегія розглядає на своїх засіданнях стан виконання наказів районної військової адміністрації, виданих за підсумками рішень колегії.

Керівник апарату апарату районної військової адміністрації                                     Тетяна НАЙДА

 

Додаток 2
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ начальника районної військової адміністрації
від 04 березня 2024 року № 34

Склад колегії районної військової адміністрації

 

Гаврилюк Олександр Анатолійович

- начальник  районної військової адміністрації, голова колегії

Скалій Володимир Васильович

- заступник начальника  районної військової адміністрації, заступник голови колегії

Члени колегії

Баленко Оксана Володимирівна

- начальник управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації

Барановський Олександр Борисович

- в.о. керівника Тульчинської окружної прокуратури

Богач Микола Володимирович

- начальник  управління соціального захисту населення районної військової адміністрації

Весняний Валерій Михайлович

- Тульчинський міський голова (за згодою)

Вігуржинська Віра Степанівна

- голова Тульчинської районної громадської організація «Світ інформації» (за згодою)

Костишен Василь Іванович

- начальник Тульчинського районного відділу поліції Головного управління НП у Вінницькій області

Кривонос Ігор Анатолійович

- начальник Тульчинського районного відділу СБУ у Вінницькій області

Найда Тетяна Миколаївна

- керівник апарату районної військової адміністрації

Неборецький Василь Васильович

- голова районної ради (за згодою)

Немировський Валерій Федорович

- Томашпільський селищний голова (за згодою)

Ніколаєнко Євгенія   Ігорівна

- начальник відділу фінансів районної військової адміністрації

Поліщук Віталій Леонідович

- начальник служби у справах дітей районної військової адміністрації

Чепернатий  Сергій Володимирович

- заступник начальника  районної військової адміністрації

_____________________

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь