ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з фахівцями із соціальної роботи

Дата: 11.07.2013 16:37
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

11.07.2013 року відбулась чергова нарада з фахівцями із соціальної роботи, організована районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На нараді розглядались питання:
- здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та виховують дітей 1-го року життя;
- попередження смертності дітей 1-го року життя на дому в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах;
- влаштування матерів з дітьми до Козятинського обласного соціального центру матері та дитини (до відома фахівців повторно доведено основні завдання центру та перелік документів, необхідних для влаштування до нього).
Була присутньою й керівник консультаційного пункту у пологовому стаціонарі та жіночій консультації – Чуба Ірина Василівна, яка висвітила питання профілактичної роботи фахівця із соціальної роботи щодо попередження відмови від новонароджених дітей. Також із фахівцями було проведено тренінг на тему: «Усвідомлене батьківство як умова повноцінного розвитку дитини та підвищення виховного потенціалу громади». Основною метою даного тренінгу є підвищення рівня проінформованості фахівців щодо способів формування усвідомленого батьківства в умовах різних громад.
За допомогою вищезгаданого тренінгу, фахівці нашого центру ознайомились із змістом програми «Від колиски до школи». Мета цієї програми – навчити батьків та дітей поважати одне одного, допомогти батькам створити у сім’ї атмосферу, в якій діти змогли б навчитися любити себе та інших, виховувати у себе почуття відповідальності й сповна реалізувати свій потенціал. Фахівці у доступній для себе формі навчилися розвивати батьківські уміння та навички, визначати умови повноцінного розвитку дитини в різних сферах її життєдіяльності, розробляти конкретні дії батьків щодо створення цих умов, моделювати образ благополучної родини, визначати основні особливості розвитку дитини на різних вікових етапах, оволоділи інформацією про вплив соціального оточення на дитину з урахуванням особливостей її розвитку у різні вікові періоди.
Отже, нашим спільним бажанням є створення світу, сприятливого для дітей, в якому діти зростають в любові й турботі, вчаться відповідальності за себе, своїх близьких, суспільство в цілому.

Тульчинський РЦ СССДМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь