ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вперше за 30 років незалежності України лікарні Вінниччини отримали сучасне медобладнання

Дата: 02.09.2021 09:43
Кількість переглядів: 105

 Під час робочого візиту на Вінниччину народний депутат України Олександр Корнієнко відвідав об’єкти медицини, які реалізовані в рамках програми #Великебудівництво. Зокрема це хіміотерапевтичний корпус Подільського регіонального центру онкології та Жмеринську лікарню. В медзакладах він оглянув проведені капітальні ремонти та сучасне медобладнання, зустрівся та поспілкувався із медперсоналом.

 Ірина Борзова Народний депутат України повідомила, що спільними зусиллями Вінницької обласної державної адміністрації та народних депутатів України партії «Слуга Народу» з державного бюджету на оновлення «Подільського регіонального центру онкології» залучили майже 65 млн грн.

 «За рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток в сумі 44,3 млн грн, яку залучили народні депутати України Анатолій Драбовський та Максим Пашковський, та співфінансування з обласного бюджету у сумі 29,6 млн грн у минулому році придбали медичний лінійний прискорювач. А наразі придбали додатковий комплекс обладнання: СКТ для планування променевої терапії, а також дозиметричне обладнання», - розповіла Борзова.

 Народний депутат України Максим Пашковський зазначив, що це приклад того, коли команда об’єднується та реалізує на рівні області проєкти, про які говорять в Україні десятки років. «Коли знаходяться і кошти, і можливості, та є результат, який ми бачимо сьогодні», - сказав він.

 Гості також оглянули Жмеринську лікарню, яка є однією з 10 опорних на Вінниччині, що відбудована та оснащена діагностичним обладнанням в рамках програми «Велике Будівництво»

 «Зараз у найвіддаленіших районнах області з’явились комп’ютерні томографи, найсучасніші рентгенапарати ультразвукової діагностики. Вже відкрили 5 приймальних відділень, запрацював кардіоцентр у прикордонному місті Могилів-Подільський. На черзі відкриття ще 5 нових приймальних відділень в області», - зазначив керівник Вінниччин Сергій Борзов.

 Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко зазначив, що програма «Велике будівництво» буде продовжуватись і в частині будівництва, і в частині закупівлі обладнання.

 «На приладі цієї лікарні ми бачимо, що в нас в країні дуже багато застарілого обладнання 70-80 років. Цю ситуацію необхідно виправляти. В Україні має бути доступна медична послуга і первинна, і вторинна - це одна з цілей медичної реформи і реформи з децентралізації. Ми маємо працювати, щоб кожна людина незалежно від діагнозу в будь-якій лікарні отримувала лікування, підтримку, пораду й турботу. Вінниччина - це гарний приклад того, де це якісно реалізується», - сказав народний депутат.

 Наступним кроком, за словами голови партії, стане реформа третинної ланки медичної системи, тобто вузькоспеціалізованих медзкладів.

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь