ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятка щодо порядку першочергових дій в с/г підприємстві у разі виникнення надзвичайної ситуації (НС) або надзвичайної події (НП) природно-кліматичного характеру, що призвели до матеріальних збитків внаслідок загибелі або пошкодження

Дата: 04.11.2021 12:09
Кількість переглядів: 428

1. На кожному сільськогосподарському підприємстві, що займається вирощуванням сільськогосподарських культур повинна бути призначена уповноважена особа або окрема штатна одиниця з питань цивільного захисту, яка відповідальна, в тому числі і за облік надзвичайних подій (далі - НП) або надзвичайних ситуацій (далі - НС) на підприємстві  (суб’єкті господарювання).

2. Відповідальна особа з питань цивільного захисту та керівник підприємства зобов’язані пройти спеціальне навчання в навчально-методичному центрі цивільного захисту та отримати відповідне посвідчення.

3. На підприємстві ведеться Журнал реєстрації протоколів засідань комісії з питань НС/НП господарства (суб’єкта господарювання).

4. При виникненні НП або НС необхідно в 5-ти денний строк:

- отримати довідку Гідрометеоцентру не пізніше ніж за 5 днів з дати настання НС або НП;

- повідомити про подію фахівця з питань цивільного захисту райдержадміністрації, ОТГ або структурний підрозділ облдержадміністрації з питань цивільного захисту про виникнення НС/НП;

- оформити протокол засідання комісії підприємства з питань виникнення НС/НП;

- скласти акт обстеження нанесених збитків природно-кліматичними умовами на полях сільськогосподарських культур;

- подати документи на розгляд районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Для віднесення надзвичайної події до надзвичайної ситуації техногенного або природного характеру проводиться попередня класифікація, яка здійснюється відповідно до статті 5 Кодексу цивільного захисту України, з урахуванням класифікаційних ознак, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 6 серпня 2018 року № 658 та державного стандарту ДК 019-2010 (Класифікатор надзвичайних ситуацій).

Остаточна класифікація НС техногенного та природного характеру за їх рівнями здійснюється експертною комісією Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі - ДСНС України) відповідно до порядку класифікації НС техногенного та природного характеру за їх рівнями, затверджених постановою КМУ від 24 березня 2004 року № 368.

* Примітка: до надзвичайних ситуацій природно-кліматичного характеру на полях сільськогосподарських культур відносяться такі події:

- водна та вітрова ерозія ґрунту;

- різкі зміни температурного режиму (приморозки);

- надмірна кількість опадів (град, злива), що спричинила ряд подій на сільськогосподарських угіддях (вимивання грунту, вилягання посівів, пошкодження посівів градобоєм і т.д.);

- високий рівень температурного режиму без істотних опадів, що призводить до висихання сільськогосподарських культур та втрати врожаю.

- пожежі на сільськогосподарських угіддях;

 - шквальний вітер та буревії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь