ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щороку, 14 грудня, Україна традиційно вшановує учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Дата: 14.12.2021 08:36
Кількість переглядів: 91

Саме цього дня, у 1986 році, було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Сьогодні, день тих, хто, жертвуючи своїм життям та здоров'ям, героїчно рятували людство від вбивчої дії атома. Завдяки зусиллям ліквідаторів вдалося локалізувати загрозу під укриттям. Саркофаг є не лише нагадуванням про вашу мужність та відвагу, але й роздільною лінією між старою системою цінностей і новими умовами життя. Пам'ятаємо ваш подвиг! Дякуємо ліквідаторам за нашу безпеку.

У ліквідації наслідків аварії брали участь понад 650 тисяч людей - людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ми  всі з вами  стали  свідками героїчних зусиль багатьох наших співвітчизників, які врятували майбутнє для своїх нащадків, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки, розбурханої некерованої ядерної стихії.

Ми у вічному боргу перед тими, хто врятував усіх нас,   країну, людство від ядерного вогню, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.

Хай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Щиро бажаю всім ліквідатор міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років, а  поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

З повагою

Голова районної державної адміністрації                                      Олександр Гаврилюк

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь