ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Марина Лазебна взяла участь у відкритті соціальних закладів, побудованих у рамках програми Президента України #Великебудівництво.

Дата: 20.12.2021 09:36
Кількість переглядів: 104

Фото без описуМіністр соціальної політики Марина Лазебна під час робочої поїздки до Вінницької області взяла участь у відкритті соціальних закладів, збудованих у рамках програми Президента України «Велике будівництво», в тому числі за кошти державної субвенції - двох малих групових будинків на території Стрижавського дитячого будинку-інтернату.

Малий груповий будинок – це заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в першу чергу дітей з інвалідністю та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних, соціалізації та підготовки до самостійного життя, організації надання їм комплексу необхідних послуг, зокрема у громаді, сприяння поверненню дітей в біологічну сім’ю або влаштування в сімейні форми виховання.

У цих будинках надаються послуги відповідно до потреб територіальної громади на заміну установам і закладам з подібними функціями, що забезпечить максимальну доступність дітей до послуг у громаді.

Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування з обмеженою життєдіяльністю, у тому числі з інвалідністю, зараховуються до малого групового будинку першочергово, за винятком тих, які потребують паліативної допомоги.

Одночасно у малому груповому будинку можуть проживати до 10 осіб. За наявності у малому груповому будинку чотирьох і більше дітей з обмеженою життєдіяльністю, у тому числі дітей з інвалідністю, кількість вихованців не може бути більше 8 осіб.

З метою збереження родинних стосунків до малого групового будинку можуть влаштовуватись діти від трьох до дев’яти років разом зі старшими братами чи сестрами, а також діти, які залишились без батьківського піклування, брати чи сестри яких перебувають у ньому.

#ВеликеБудівництвоВінниччина

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь