ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) схвалила для екстреного використання вакцину від коронавірусу CovavaxTM, виготовлену американською компанією Novavax та Інститутом сироватки Індії.

Дата: 20.12.2021 11:33
Кількість переглядів: 110

Фото без описуПро це повідомляється на сайті організації.

Зазначається, що CovavaxTM — білкова вакцина, що містить ген модифікованого білка SARS-CoV-2. Вона створена за технологією, яка роками використовувалася для виробництва інших видів вакцин. Цей препарат став дев'ятим із дозволених ВООЗ для екстреного використання і буде постачатися у всі країни світу за програмою COVAX. До цього організація схвалила вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield (який виробляється на основі технології AstraZeneca), Johnson & Johnson, Sinopharm, Coronavac та Covaxin. Серед переваг CovavaxTM — простіші умови зберігання. Зокрема, цю вакцину можна зберігатися при низькій температурі від 2 до 8 °C. Для проходження повного курсу вакцинації потрібно отримати дві дози.

Очікується, що вакцину схвалить низка країн, які дозволяють в'їзд тільки щеплених проти коронавірусу мандрівників, та допоможе збільшити рівень вакцинації у країнах з низьким рівнем доходу. Однак поки невідомо, наскільки ефективний цей препарат проти штаму коронавірусу "Омікрон".

#вакцинація

#COVID19

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь