ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мультфільм про безбар'єрність

Дата: 20.01.2022 09:37
Кількість переглядів: 94

Фото без опису Ігорю Олексійовичу 78 років і майже весь час він проводить у своїй квартирі. Бувало виходив, але то в маршрутці його підганяють, бо рухається повільно і затримує інших пасажирів. То нібито чергу в магазині створює, а за спиною крики: «Дiду, давай швидше!». Хто після такого захоче у світ виходити?

 Ігорю Олексійовичу 78 років і сьогодні у нього особливий день – побачення з Ніною Іванівною, з якою вони вже три місяці як переписуються на фейсбуці. Закохані навіть потрапили у об’єктив «папараці» – дівчата за столиком навпроти сфотографували їх, ще і комплімент зробили, що дуже гарна пара.

 Один герой у двох абсолютно різних реальностях. Першій, де суспільство нетерпиме до різноманіття і манерою взаємодії та спілкування створює бар’єри. Другій, де до людини старшого віку ставляться з повагою і, відповідно, проявляють її у словах. Тут не кажуть «діду» і «старий», а «людина третього віку», «літня людина» тощо.

У якій з цих реальності жити – залежить від кожного з нас 

 Ми зняли мультфільм, щоб в ігровій формі показати важливість толерантного спілкування. Що те, як ми говоримо до людини, може або її надихнути, або відкинути за бар’єри.

Мультфільм створено Безбар'єрність в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».

Переглянути можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=_qHmrzwHohQ

«Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської. Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала ГО «Безбар'єрність». Упорядниця Довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. Партнерами проєкту виступили ДТЕК, Данон Україна, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Inka, 1+1 media, Доступно.UA, Happy Today.

#bezbariernist #безбарєрність #ТульчинськаРДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь