ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Боротьба проти COVID-19 – це проблема, яку можна вирішити лише спільними зусиллями, - Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський під час передачі допомоги обласній дитячій інфекційній лікарні.

Дата: 21.01.2022 08:53
Кількість переглядів: 97

Вінниччина та Держава Ізраїль тісно співпрацюють у галузі медицини в рамках двостороннього співробітництва.

Сьогодні, 20 січня, за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського, а також координатора проектів MASHAV Діани Журомської було передано допомогу Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні від Посольства Ізраїлю в Україні.

Вантаж включає десятки тисяч засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів. Йдеться про маски, щитки, рукавички, халати, шприци, крапельниці тощо.

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський зауважив: «Загалом, прийнято рішення передати допомогу трьом інфекційним лікарням на території України. Окрім лікарні у місті Вінниці, ми передамо допомогу до Умані й Ужгорода. Сподіваємось, що допомога буде корисною і своєчасною».

Дипломат запевнив, що Держава Ізраїль і надалі буде допомагати Україні у подоланні пандемії.

Вінниччина отримує таку допомогу вже не вперше. Як зазначив пан Міхаель Бродський, 10 років тому за підтримки Ізраїлю відкрився міський лікувально-діагностичний центр, який наразі розвивається та успішно функціонує.

У свою чергу, директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна щиро подякувала Надзвичайному і Повноважному Послу Держави Ізраїль в Україні Міхаелю Бродському за співробітництво та підтримку.

«Ми вдячні за допомогу. Це вагома підтримка, адже такий обсяг матеріалів ми зможемо розподілити на кілька медзакладів. Нашим колегам потрібні ЗІЗи, маски, витратні матеріали, а особливо в дитячих лікарнях, де значно зросла кількість дітей, хворих на COVID-19. В обласній дитячій лікарні маємо сьогодні ще 45 додаткових ліжок. Станом на сьогодні завантаженість цього інфекційного відділення становить 80%. Штам «Омікрон» все більше уражає людей молодого віку, дітей», - зауважила директорка профільного департаменту.

Ольга Задорожна також повідомила, що в області розгортають ще додаткові ліжка.

«Зараз ми будемо розширювати можливості обласної дитячої лікарні, тож нам доцільно передати частину допомоги саме туди»,- зауважила посадовиця.

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський підкреслив, що боротьба проти ковіду – це проблема, яку можна подолати лише спільними зусиллями.

У рамках робочого візиту до Вінниччини, дипломат також відвідав міський лікувально-діагностичний центр, який був створений у 2012 році за підтримки Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль.

Наразі лікувальний заклад активно розвивається. Вінничани мають можливість пройти якісну діагностику за допомогою сучасного обладнання та лабораторії.

#COVID19

#ТульчинськаРДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь