ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

11 топоб’єктів Національної програми відновлення мостів

Дата: 21.01.2022 10:12
Кількість переглядів: 135

Фото без описуУ квітні 2020 року Президент України оголосив про старт Національної програми відновлення мостів. Вона розрахована на 2020-2025 роки і є важливою частиною Великого будівництва. До її початку 53% від усіх штучних споруд країни не відповідали нормативним вимогам.

У 2020 році на автомобільних дорогах державного значення за рахунок коштів державного бюджету України, кредитних коштів та підтримки міжнародних фінансових організацій вдалося відновити 213 штучних споруд, при запланованих 100.

У 2021 році на автомобільних дорогах державного значення побудували, реконструювали та відремонтували 338 штучних споруди. Це удвічі більше, ніж було заплановано на початку сезону (160 шт.)

У 2022 році Укравтодор продовжить відновлення мостів. Наразі заплановано полагодити і звести 250 штучних споруд. Наші головні об’єкти:

Будівництво

Прикордонний мостовий перехід через ріку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.

Ямпільський міст через Дністер стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 Немирів – Ямпіль. Торік 116 км цієї дороги у Вінницькій області відремонтували.

Наразі транспортний зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер в області забезпечується мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач» та мостом в на пункті пропуску «Бронниця – Унгурь», на якому дозволена маса транспортних засобів не перевищує 3,5 т, а на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць» працює лише паромна переправа, однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав. Новий міст у Ямполі покращить зв’язок між двома сусідніми країнами та дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів.

Ансамбль мостів через Дніпро в Запоріжжі. Будівництво національно важливий проєкт. У Запоріжжі ріку Дніпро можна перетнути двома шляхами – через мости Преображенського та греблю Дніпрогесу. Останню слід закривати на капітальну реконструкцію, а без нового мостового переходу це просто паралізує місто.

Будується не просто міст, магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км. Це значить відсутність світлофорів, перетинів на одному рівні з іншими спорудами та з’їздів на прилеглі до магістралі об’єкти. Смуги руху в протилежних напрямках фізично розділені для недопущення фронтальних зіткнень.

Ансамбль мостів у Запоріжжі з’єднає правобережну частину міста з центральною лівобережною і основною промисловою зоною через обидва рукави ріки Дніпро й острів Хортиця. Бізнес, економіка регіону та країни після завершення реалізації проєкту виграє внаслідок скорочення витрат – здешевлення вартості логістики. Важливість проєкту полягає також у забезпеченні надійнішого транспортного зв'язку між лівим та правим берегами Дніпра на південному сході країни.

Міст через Дніпро в місті Кременчук

Штучна споруда стане довгоочікуваною альтернативою Крюківському мосту, який нині перебуває у передаварійному стані.

Довжина ансамблю нового мосту становитиме понад 3 км. Штучна споруда буде вантовою і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. Новий міст з підходами будуватиметься паралельно до Крюківського. На правому березі Дніпра він виходитиме на набережну, де сполучатиметься з трасою Н-08 Бориспіль – Маріуполь. Також буде розв’язка з можливістю з’їзду на Літературний провулок. На лівому березі міст закінчуватиметься на Великій набережній зі з’їздом на Флотську вулицю.  

108-метровий міст через ріку Рибниця у Івано-Франківській області на км 28+750, автомобільної дороги державного значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Крути.

У 2008 році повінь знищила міст у селі Рожнів Косівського району.Для забезпечення проїзду зробили тимчасовий об’їзний міст, який служить понині. Тоді ж розпочали відбудовувати зруйновану переправу, проте через обмеження фінансування роботи зупинили.

Береги Рибниці вже з’єднано новим мостом. На об’єкті встановлюється бар’єрне і перильне огородження.

Реконструкція

Троїцького мосту у Миколаївській області. Неподалік міста Нова Одеса на дорозі Н-24 Благовіщенське – Миколаїв (км 183+200 – км 185+800) проводимо реконструкцію мосту через річку Гнилий Єланець, котрий був побудований у 1958 році, та востаннє ремонтувався 33 роки тому. Зараз дорожники працюють над зведенням нового мосту та будують підходи до нього. Його довжина сягне 109 метрів.

Мосту у Львівській області через ріку Західний Буг км 33+044 автомобільної дороги Н-17 Львів – Радечів – Луцьк, протяжністю 130 метрів.

3 травня 2021 року обвалилася секція аварійного 61-річного мосту на маршруті Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Штучна споруда була побудована у 1961 році і відтоді жодного разу капітально не ремонтувалася. Цьогоріч заплановано завершити реконструкцію штучної споруди.

Шляхопроводу у Кіровоградській області на км 759+149 Дороги єдності М-30 Стрий – Ізварине.

У селі Знам'янка Друга проводимо реконструкцію шляхопроводу через залізницю. Вже виконано демонтаж старої будови, стартувало зведення нової споруди.

Капітальний ремонт

490-метрового мосту у Донецькій області на км 166+562 автомобільної дороги державного значення Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь.

214-метрового мосту через ріку Сула у на км 170+867 автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь, протяжністю 214 метрів.

200-метрового мосту через ріку Псел у селі Баранівка Полтавської області на км 74+827 автомобільної дороги державного значення Р-42 Лубни – Миргород – Опішня.

270-метрового мосту через ріку Снов біля с. Гвоздиківка у Чернігівській області на автомобільній дорозі державного значення Р-83 Славутич – Любеч – Ріпки – /М-01/ – Городня – /Н-28/ – Сновськ – Корюківка – Семенівка – Костобобрів – Чайкине – /Н-27/ протяжністю – 270 метрів.

#ВеликеБудівництво

#ПрограмаПрезидента

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь