ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов про «Велике Будівництво-2021» на Вінниччині: в цифрах, у кілометрах, квадратних метрах, одиницях обладнання та тисячах робочих місць.

Дата: 26.01.2022 08:45
Кількість переглядів: 183

25 січня, в приміщенні обласної державної адміністрації Голова ОДА Сергій Борзов провів пресконфенцію для ЗМІ за підсумками виконання програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021 році.

«У 2021 році Вінниччина на 100% виконала програму Президента України «Велике будівництво». Це підсумок великої роботи,- так розпочав зустріч Сергій Борзов. - За два роки «Велике будівництво» в Україні створило понад 200 тисяч робочих місць. Це важливо під час кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Насамперед, хочу подякувати кожному, хто безпосередньо долучився до програми Володимира Зеленського. Це люди різних професій, але всіх об’єднує одне – ми разом змінюємо країну. Змінюємо і село Дашів, і прикордонний Могилів-Подільський, Тульчин і Вінницю, Сутиски і Ялтушків»…

2021-й рік був непростим зі своїми викликами та результатами. Голова ОДА акцентував, що це був рік 30-річчя Незалежності. І в області є свої рекорди.

Так, до ювілейної річниці Дня Незалежності у м. Вінниці на Замковій горі встановлено 50-метровий флагшток, де майорить державний прапор України,- він найбільший в області за розміром і встановлений найвище.

Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» два роки тому розпочала перетворення доріг і мостів, шкіл і лікарень на реальні сучасні об’єкти.

«Розбудова інфраструктури – найкраща наша спільна інвестиція,- наголосив очільник області,- Адже дороги й мости, школи й садочки, спортивні комплекси, стадіони та всі інші об’єкти «ВелБуду» оновлюються за кошти платників податків. Як голова облдержадміністрації, хочу подякувати всім вінничанам, які чесно сплачують податки. «Велике будівництво» – програма не тільки влади, а передусім програма нашої держави, наших громадян. Ми разом будуємо Вінниччину і Україну».

Очільник регіону зауважив, що заради результату влада перестала мислити категоріями одного бюджетного року, змінила підхід до державних інвестицій, закупівель та ціноутворення. Лише по дорогам маємо вражаючі результати: майже 14 тисяч кілометрів автошляхів збудовано за два роки програми «Велике будівництво». Це понад 40% основної мережі доріг України, які з’єднують великі та маленькі міста, всі важливі українські регіони.

«Відтепер нові вінницькі дороги з’єднують країни,- зауважив Сергій Борзов.- В області збудовано і відремонтовано 255 км державних автошляхів та 95 км – місцевих доріг. Окрім того, до Дня Незалежності України - у рекордний термін відновили автошлях Р-08, що сполучає Немирів і Ямпіль та веде до кордону з Молдовою – сучасний та комфортний. 125 км (разом з двома територіальними дорогами) відремонтували всього за 90 днів! Також завершено ремонт 10 мостів. Ямпільський міст через Дністер, будівництво якого розпочато цьогоріч, стане продовженням автошляху Р-08 "Немирів-Ямпіль", який є частиною транспортного коридору між Україною та Молдовою».

Голова ОДА нагадав, що питання Ямпільського мосту десятки років стояло «на паузі»: «Говорити - говорили. Та лише після минулорічної зустрічі президентів України та Молдови - Володимира Зеленського та Майї Санду одразу від слів перейшли до дій. Сьогодні міст – один із перехідних об’єктів «Великого будівництва». Підготовчі роботи розпочали торік, а у 2022 обіцяють завершити».

Всього у 2021 році у рамках «Великого будівництва» на Вінниччині збудували і реконструювали 49 об’єктів. Сергій Борзов надав перелік завершених проектів.

«Реконструйовано 4 та побудовано 1 дошкільний навчальний заклад. Це дитячі садочки у Гайсині, Вінниці, Сутисках, Бару та дитячий будинок у Стрижавці. Реконструйовані та введені в експлуатацію 24 сільські амбулаторії. Одна (в с .Дашківці, Вінницького району) збудована «з нуля». Це створення комфортних умов для всіх вінничан, незалежно від місця проживання –у селі чи в місті.

А ще на Вінниччині відновлено та обладнано10 лікарняних приймальних відділень – майже за 300 мільйонів гривень державних коштів. «Для кожного відділення державою було придбано обладнання: КТ, УЗД та цифровий рентген. Відтепер обстеження пацієнтів тут будуть безкоштовні,- наголосив Сергій Борзов.

Згадав очільник регіону і про кардіоцентр, який відкрили у 2021 році в Могилеві-Подільському: «З 2018 року там у підвалі лікарні просто лежав ангіограф за 22 мільйони гривень, загорнутий у целофан… Ми зайнялись цим питанням, відремонтували приміщення для його роботи та отримали усі необхідні дозволи. Апарат наразі працює!».

Знаковим об’єктом «Великого будівництва-2021» у Вінниці, безперечно, став Подільський регіональний онкоцентр: «Тепер у корпусі хіміотерапії нові палати. А в корпусі радіології - новий лінійний прискорювач. Це майже 70 мільйонів гривень.Цивілізований світ із середини минулого сторіччя використовує виключно лінійні прискорювачі. Бо - це безпека, точність та мінімум ускладнень для організму пацієнта і, безумовно, ефективність».

У м. Вінниці завершено будівництво надсучасної лікарні швидкої медичної допомоги.

«Наші медичні заклади давно потребують сучасного обладнання і комфортних умов. Для всіх!,- наголосив Сергій Борзов .- Нарешті ми змінюємо те, що було незмінним ще з радянських часів. І саме медицина – це дуже показова галузь. Здоров’я нації - головне сьогодні. Ковід показав, що зміни потрібні негайно!».

Голова ОДА не обійшов увагою і об’єкти спортивної інфраструктури, які теж були вчасно здані, хоча будувались нелегко і потребували значних коригувань.

Так, за програмою «Велике будівництво-2021» на Вінниччині завершено реконструкцію двох басейнів: у м. Могилів-Подільський та в м. Вінниця. Також ремонтні роботи завершені у спортивному сучасному комплексі, що в селищі Браїлів. Побудовано новий спортивний майданчик у с. Ялтушків Жмеринського району. Загальна сума державного фінансування становить 83 662,27 тис.грн.

Минулоріч також було реконструйовано площу Палацу Потоцьких у місті Тульчин, що є туристичним магнітом області (загальна сума державного фінансування склала 37816,00 тис.грн).

Голова ОДА наголосив, що головний корпус Палацу Потоцьких та приміщення Обласного музично-драматичного театру ім. Миколи Садовського увійшли до програми «Велика реставрація» на 2022 рік.

Сергій Борзов, спілкуючись із представниками ЗМІ, відповів на важливі, часом «незручні » запитання та анонсував нову зустріч, аби представити уточнений та узгоджений список об’єктів «Великого будівництва» для Вінниччини на поточний 2022 рік.

«Велике будівництво» є прикладом того, як можна працювати швидко і якісно,- підкреслив у підсумку очільник області.- Відверто скажу, у вчасне завершення деяких об’єктів я сам не вірив, коли бачив початкову картину будівництва. Але змогли! Значить все у нас виходить!Мені насправді приємно, що я є свідком і учасником цього процесу. Я зсередини бачу і знаю, як змінюється Вінницька область».

Презентація "Велике будівництво на Вінниччині: підсумки 2021 року"

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

#Великебудівництво

#ВеликебудівництвоПрезидентаЗеленського

#ТульчинськаРДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь