ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вічна і славна пам`ять нашим Героям…

Дата: 08.02.2022 09:16
Кількість переглядів: 136

7лютого 2022 року виповнилось сім років з дня загибелі нашого земляка, воїна АТО/ООС – Добраня Андрія Дмитровича, нашого Героя, одного з найкращих синів України, який поклав життя, захищаючи свою рідну землю.

Андрій Дмитрович народився 29 жовтня 1994 року в селі Гонорівка Тульчинського району. У 2010 році закінчив 9 класів загальноосвітньої школи села Гонорівка, у 2013 році – Заболотненське вище професійно-технічне училище №31 імені Д.К.Заболотного.

З весни 2013 року проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. Служив командиром машини відділення бронетранспортерів 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України (військова частина А0139, місто Київ).

З жовтня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Був учасником боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

7 лютого 2015 року базовий табір 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу в районі міста Дебальцеве Донецької області зазнав обстрілу з ракетної системи залпового вогню «Град» російсько-терористичних збройних формувань. Отримавши важкі поранення, під час евакуації до медичного закладу серце Добраня А.Д. зупинилось.

Йому назавжди залишило двадцять...

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

В день загибелі односельця, розділяючи з рідними скорботу та біль втрати, представники Студенянської сільської ради вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання та покладанням квітів до Його могили.

В комунальному закладі "Гонорівська гімназія", де навчався Андрій Добрань, відбулася загальношкільна лінійка-реквієм "Лиш 20 літ на світі ти прожив..." Пам'ять Героя вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів до меморіальної дошки та запалили свічку Пам'яті.

На жаль, життя Андрія Дмитровича передчасно згасло, але незгасною залишається пам’ять про Його подвиг в ім’я миру та свободи.

Сумуємо… Пам’ятаємо…

Герої не вмирають!

Вічна слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь