ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стан об’єктів «Великого будівництва», інвентаризація земель, поводження із небезпечними відходами в області, - ключові питання наради з головами РДА та очільниками громад

Дата: 23.02.2022 12:27
Кількість переглядів: 165

22 лютого, за дорученням Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець провів апаратну онлайн нараду з головами районних державних адміністрацій та очільниками громад, керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Одне із важливих питань порядку денного – стан робіт на об’єктах програми «Велике будівництво» у 2022 році.

Під час засідання начальник управління будівництва ОДА Андрій Гринчук повідомив, що цьогоріч у рамках програми Президента України заплановано побудувати та оновити 17 об’єктів соціальної інфраструктури, з них: 5 шкіл, 6 закладів дошкільної освіти, 5 об’єктів спортивної інфраструктури,  а також інноваційно-технологічний парк у м.Вінниці.

Як зазначив Андрій Гринчук, створення інноваційно-технологічного парку є важливим, адже цей об’єкт стане осередком для розвитку галузі  ІТ, інноваційної економіки, бізнесу та самореалізації молоді.

У ході апаратної наради також розглянули питання щодо продовження проведення інвентаризації земель та комунального майна в територіальних громадах області.

Заступник Голови ОДА Андрій Кавунець підкреслив, що інвентаризація вкрай потрібна самим громадам, адже це важливий ресурс для них.

Також під час засідання учасники наради заслухали інформацію начальника управління розвитку територій та інфраструктури ОДА Марії Зонової про стан поводження з небезпечними відходами в області.

Посадовиця підкреслила, що вкрай важливо на місцевому рівні організувати роботу з виявлення та обліку безхазяйних відходів на відповідній території, встановлення їх власників та вживання заходів щодо їх ліквідації.

Крім цього, профільна комісія має визначити кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь їх небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров'я людини.

Ірина Зонова також навела наочні приклади матеріалів інвентаризації небезпечних відходів.

Заслухавши доповідь, заступник Голови ОДА Андрій Кавунець підкреслив, що наразі необхідно актуалізувати поточну інформацію щодо місцезнаходження відходів на місцях та системно вирішувати питання щодо належної утилізації.

Також окрема увага під час наради була приділена подальшій реалізації в області програми «Здорова Україна», у рамках якої триває створення Активних парків – інтерактивних локацій для занять спортом та активного дозвілля.

Як зазначив начальник управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації Сергій Чернявський, на сьогодні в області є 42 «Активних парки». За кількістю таких інтерактивних локацій, створених у рамках програми Президента «Здорова Україна», Вінниччина посідає 4 місце на загальнодержавному рівні. 

Робота щодо створення «Активних парків» триватиме і надалі.

У ході засідання також розглянули питання щодо використання виробів медичного призначення на місцях, а також торкнулися тематики цифрового розвитку в області.

Заступник Голови ОДА Андрій Кавунець акцентував увагу на тому, що важливим питанням сьогодення є розвиток мережі ЦНАПів у громадах. Наразі є можливість залучити кошти державної субвенції на розвиток центрів надання адмінпослуг.

«Зауважу, що надання якісних послуг населенню та подальше вирішення нагальних питань за різними напрямами залишається пріоритетом нашої спільної роботи», - зазначив Андрій Кавунець.

Підбиваючи підсумки засідання, заступник Голови ОДА Андрій Кавунець дав низку доручень за напрямками роботи.

 

#ВеликеБудівництво

#ВеликеБудівництвоВінниччина

#ТульчинськаРДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь