ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

27 модемів супутникового інтернет-зв'язку Starlink отримали медичні заклади області – це вже третій транш від Ілона Маска для Вінниччини

Дата: 29.03.2022 14:15
Кількість переглядів: 231

Медичні заклади Вінницької області налаштовують супутниковий інтернет-зв'язок.

«Сьогодні Вінниччина отримала чергову партію пристроїв супутникового інтернет-зв'язку Starlink для об’єктів критичної інфраструктури,- коментує заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрій Кавунець.- Це вже третя поставка, раніше  модеми від Ілона Маска отримали ОВА і Вінницька міська рада. Сьогодні ж ми приймаємо ще 27 Starlink для закладів охорони здоров’я вторинної і третинної ланки. У разі зникнення проводового інтернету, можна буде мобільно оперативно розгорнути у будь-якому місці: як у приміщенні, так і в полі чи на блокпосту точку, яка даватиме можливість використовувати швидкісний інтернет».

Через війну з росією наразі існує велика ймовірність перебоїв з інтернет-підключенням та доступом до мережі Інтернет  закладів критичної інфраструктури, зокрема лікарень, госпіталів, медичних центрів.  

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна акцентує: «Це довгоочікувана допомога від МОЗ  та Ілона Маска саме для закладів охорони здоров’я, адже їх безперебійна робота дуже в багатьох випадках залежить від наявності інтернету. Наші  централізовані диспетчерські з екстреної медичної допомоги потребують такого високоспеціалізованого обладнання. Тож першими Starlink отримали вони, а нинішній вантаж із 27 модемів розподілимо на медичні заклади вторинної і третинної ланки регіону».

Ольга Задорожна підкреслила, що першочергово Starlink отримають опорні лікарні, зокрема у Бершаді та Гайсині, які працюють нині як ургентні лікарні інтенсивного лікування. Лікарні, які є плановими, але стратегічно дуже важливими: Крижопільська, Шаргородська, Немирівська, Барська  також невідкладно отримають обладнання для супутникового інтернет-зв'язку.

«Центр матері і дитини, Обласна дитяча лікарня у Вінниці,  клінічна лікарня №1, інші міські лікарні також будуть забезпечені супутниковим інтернетом від Ілона Маска. Практично усі куточки області сьогодні охоплені широкосмуговим безперебійним інтернетом, що дозволяє нам надавати якісну допомогу пацієнтам у будь-який час»,- підсумовує очільниця ДОЗ.

Довідково:

Starlink – це глобальна супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Вона працює через розташовані на орбіті супутники. Такий інтернет не можна відключити чи зламати. Він забезпечує швидке та безперебійне з'єднання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь