ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині правоохоронні органи посилюють роботу із виявлення порушень використання гуманітарної допомоги

Дата: 31.03.2022 00:07
Кількість переглядів: 356

Сьогодні з цього приводу до начальника ГУ НП у Вінницькій області Івана Іщенка звернувся Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА.

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та цивільного захисту населення в умовах введення стану, постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2022 року № 174 запроваджено спрощену процедуру перевезення гуманітарних вантажів через митний кордон України.

Фото без опису

??Відповідно громадські організації чи волонтери заповнюють на кордоні декларацію і здійснюють перевезення вантажу без сплати ввізного мита та податку на додану вартість. При цьому товари, що ввозяться, визнаються гуманітарною допомогою за декларативним принципом без прийняття відповідного рішення спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги.

«Водночас, до обласної військової адміністрації почастішали випадки звернень від волонтерів, благодійних організацій та громадян з приводу недоброчесної поведінки окремих осіб, які з метою отримання прибутку, під приводом гуманітарної допомоги, без сплати обов’язкових платежів, ввозять на митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги продовольчі та інші товари, що продаються населенню через заклади роздрібної торгівлі.

??Акцентую увагу: Верховна Рада України встановила кримінальну відповідальність за використання гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням під час дії воєнного стану.

Як начальник обласної військової адміністрації, вимагаю посилити роботу щодо виявлення і фіксації зазначених випадків, та притягнення винних осіб до відповідальності встановленої чиним законодавством», - підкреслив Сергій Борзов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь