ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щотижнева апаратна нарада: основні акценти в умовах війни  

Дата: 05.04.2022 12:29
Кількість переглядів: 293

04 квітня 2022 року відбулась розширена нарада за участю голів територіальних громад району, начальників управлінь, відділів та служб району. Відкрив та вів нараду начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк.

«Сьогодні сороковий день війни, як весь український народ бореться з окупантом, наші мужні воїни боронять нашу землю. Завдячуючи Збройним Силам України на Тульчинщині бойові дії не відбуваються. У нас інший фронт. В нашому районі знайшли прихисток люди, які втратили домівки через бойові дії, наше завдання, як влади забезпечити їх усім необхідним. Не менш важливим питанням є збір та надання гуманітарної допомоги для інших міст. Наше зібрання покликане для вирішення нагальних питань, які гостро стоять сьогодні і з якими не можна зволікати», - зазначив начальник РВА у своєму вступному слові.

Начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області Сергій Рудик доповів про стан справ щодо забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період.

З початку року в Тульчинському районі відбулось 246 пожеж. Серед яких найбільше в екосистемах. Лідером за кількістю викликів пожежних екіпажів стала Тульчинська громада, найменша кількість пожеж сталась у Вапнярській громаді. Томашпільська – 48, Крижопільська – 45, Городківська – 16, Піщанська – 13, Студенянська – 12, Брацлавська – 11, Шпиківська – 7.

Сергій В’ячеславович подякував окремим головам громад за  належне утримання пожежних частин, та закликав до більш активних дій з боку старост та територіальної оборони та залучення  до гасіння пожеж.

Про особливості роботи з дитячо-юнацькою групою тимчасово переміщених осіб поінформувала Олеся Омелянчук –  старший інспектор Ювенальної превенції Тульчинського районного відділу поліції.

Олеся Миколаївна зосередила увагу голів територіальних громад на організації дозвілля, психологічній допомозі та розвантаженні, соціальній підтримці дітей з тимчасово окупованих територій. «Яскравим прикладом такого дозвілля стала товариська зустріч з міні-футболу, в якій взяли участь команди працівників відділу поліції, юнаків відділення ДЮСШ м.Тульчин та збірна команда «Смарт», юнаків, які приїхали з місць ведення бойових дій», - доповіла старший інспектор Ювенальної превенції.

Окремо увагу було зосереджено на навчальному процесі дітей, контролю за відвідуванням занять.

Начальник відділу фінансів РВА Євгенія Ніколаєнко проінформувала присутніх про дію постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2022 № 388 щодо Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану.

Директор “Тульчинські електричні мережі” АТ “Вінницяобленерго” Олександр Чорнописький доповів про постанову Кабінету Міністрів України від 26.03.2022 № 352 «Про затвердження Порядку тимчасового приєднання електроустановок до системи розподілу у період дії в Україні воєнного стану».

Начальник  Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Резедент спільно з головним лікарем КНП "Тульчинська центральна районна лікарня" Галиною Роспутною доповіли про  призов на строкову військову службу. Посадовці повідомили, що призовники весни 2022 року призиватись до Лав Збройних Сил України не будуть до особливого розпорядження, але повинні пройти обов’язкову медичну комісії. Так, з початку призовної кампанії 1901 юнак пройшов медичний огляд, 12 осіб з яких визнано не придатними для служби.

Заступник начальника РВА Сергій Чепернатий поінформував щодо залучення автотранспорту територіальних громад до реалізації роботи з гуманітарними вантажами в межах Вінницької області та накопичення продуктових наборів на районних складах в рамках окремої обласної програми.

Також увагу голів територіальних громад району було зосереджено на дії ряду постанов та розпорядження Кабінету Міністрів України: щодо   виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”; внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи; затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Роз’яснення про алгоритм роботи законодавчих актів надав начальник управління соціального захисту РВА Микола Богач.

Начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк підвів підсумки розширеної наради. По кожному з питань порядку денного було надано низку доручень керівникам структурних підрозділів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь