ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чужих дітей під час війни не буває

Дата: 21.04.2022 10:55
Кількість переглядів: 115

З метою   ознайомлення з умовами перебування, психологічного стану,  побутових умов та щоденних потреб  тимчасово переміщених осіб з  Києва,  Миколаєва та  Харкова, які обрали місцем свого проживання  Тульчинську територіальну громаду, начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк та заступник начальника Сергій Чепернатий  20 квітня 2022 року відвідали один із закладів громадського харчування в м. Тульчині,  який уподобали діти з таких сімей для проведення свого дозвілля.

З перших хвилин  спілкування  відчувалася   гостра потреба дітей в батьківській увазі, в потребі психологічної допомоги, як наслідок трьохтижневого перебування в приміщеннях укриття в районах бойових дій.  Атмосфера спілкування була щирою, відвертою. Діти ділилися своїми захопленнями та здобутками в навчанні, спорті, творчому та інтелектуальному  розвитку.

Приємно те, що більшість дітей обрали для дистанційного навчання місцеві ліцеї, а їх зустрічі є щоденними, цікавими, наповненими творчим різноманіттям. Учасники зустрічі висловили побажання – відвідати   Тульчинську пожежну частину, а  Олександр Гаврилюк запросив дітей із великодніми  символами - янголятами та ластівками, на гостину до адміністративного будинку Тульчинської районної  військової адміністрації.

На завершення зустрічі начальник Тульчинської РВА зазначив,  що найближчим часом до роботи з дітьми будуть залучені фахівці з інших територіальних громад Тульчинського району, які перебувають у вимушеному простої. Такі зустрічі будуть організовуватись за відповідним планом,  із залученням дітей  тимчасово переміщених сімей з інших територіальних громад.

Очільник району запевнив присутніх матерів щодо усвідомлення власної відповідальності у питаннях  надання  усіх видів соціальної  та гуманітарної допомоги. Він наголосив,  що така робота буде системною, тому що чужих дітей на війні не буває!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь