ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча нарада з головами громад району   

Дата: 26.04.2022 15:32
Кількість переглядів: 146

26 квітня 2022 року відбулась нарада з головами територіальних громад району. Відкрив та вів нараду начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк.

Перед початком розгляду питань порядку денного, посадовці хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто тридцять шість років тому чинив опір смертельному атому та тим, хто віддав своє життя за Батьківщину у російсько-українській війні. 

«Шістдесят другий день ми гідно чинимо опір російському агресору, який 24 лютого ввірвався на нашу землю. Наше життя змінилось, але не змінився пріоритет: вільна, незалежна, суверенна держава, яка дбає про своїх громадян. Сьогодні ми зібрались для вирішення важливих питань, які гостро стоять у сьогоденному житті громад району, з якими не потрібно зволікати», - зазначив начальник РВА у своєму вступному слові.

В.о. начальника фінансового відділу районної військової адміністрації Галина Катрич надала роз’яснення щодо виплати компенсації з оплати комунальних послуг  під час  розміщення військових формувань в  закладах,  які перебувають в комунальній власності територіальних громад.

Заступник начальника районної військової адміністрації Володимир Скалій поцікавився в голів громад, як відбувається порядок вручення повісток та взяття на військовий облік  громадян з числа внутрішньо переміщених осіб,  що проживають на території громад Тульчинського району. Керівники ОМС обмінялись досвідом роботи з даного питання.

Сергій Чепернатий заступник начальника РВА доповів про можливість  перерозподілу гуманітарної допомоги між територіальними громадами  Тульчинського району з місцевих складів. Станом на 26.04.2022 року Тульчинський район має 14377 внутрішньо переміщених осіб, але навантаження щодо забезпечення їх умов перебування на кожну громаду різне. Присутні керівники територіальних громад внесли свої пропозиції по суті порушеного питання.

Про виконання доручення начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова щодо розміщення інформаційних білбордів в територіальних громадах Тульчинського району, інформувала  начальник відділу цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату  РВА Тетяна Бакума .

Також начальник районної військової адміністрації акцентував увагу на роз’яснювальній роботі з мешканцям району щодо заборони  використання пластикових виробів у поминальні дні. «В Європі та багатьох країнах світу давно відмовились від пластику на кладовищах. Альтернативою стали живі квіти та охайна територія довкола могили. Адже меншу частину пластику з часом вивозять на сміттєзвалище, а більшу – спалюють на території самих кладовищ, завдаючи чималої шкоди довкіллю та працівникам ДСНС району, які їдуть локалізувати загоряння у цей не простий для держави час», - сказав Олександр Гаврилюк.

На завершення, очільник району підвів загальний підсумок наради по кожному пункту порядку денного та вкотре акцентував увагу голів громад на оперативності їх вирішення, єдиних підходів і трактувань проблемних питань за погодженням з районною військовою адміністрацією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь