ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про районний бюджет на 2023рік

Дата: 02.12.2022 09:35
Кількість переглядів: 421

Формування  прогнозних показників районного бюджету здійснено відповідно до вимог чинного Податкового та Бюджетного кодексів України,  постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 №671 "Про схвалення прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки",  окремих положень проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», а також відповідно до прогнозних показників економічного і соціального розвитку району.

У цілому ресурс районного бюджету на 2023 рік  обрахований в сумі  2044,520  тис. грн., в тому числі за:

доходи загального фонду –99,120 тис. грн.

міжбюджетні трансферти загального фонду – 1944,5 тис.грн.

Бюджет є збалансованим за доходами та видатками.

Доходи районного бюджету

При прогнозуванні дохідної частини було враховано фактичне виконання дохідної частини бюджету за результатами 11 місяців 2022 року  та очікувані надходження до кінця 2022 року.

     Податок  на  прибуток  підприємств  та  фінансових  установ комунальної  власності  планується  в  сумі  0,5  тис.грн.,  Дані  надходження  плануються   на рівні надходжень в 2022 році.

 

       Прогнозні  показники  по  частині  чистого прибутку  (доходу) комунальних  унітарних  підприємств та  їх  об’єднань, що  вилучається  до  бюджету   передбачаються  в  сумі  1,5  тис. грн. Дані  надходження  плануються   на рівні надходжень в 2021 році.

Платниками податку на прибуток та частини чистого прибутку є КП «Архітектурно-планувальне бюро».

  Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності, визначено в сумі 82,120 тис. грн. Надходження  від орендної плати в 2022 році очікуються в сумі 68,8 тис.грн., ріст становить 19,3%.

     Інші  надходження  передбачаються  в  сумі  15,0  тис.грн.,  що  менше  очікуваних  надходжень на 94,5 тис.грн.  в зв’язку  з  тим,   що  дані  доходи  не  мають  постійного  характеру. Планується повернення невикористаних  коштів  за  минулі  роки.

 Обсяг міжбюджетних трансфертів, що передбачаються із  обласного бюджету складає  1944,5 тис. грн., у тому числі:

-  Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 482,1 тис.грн.

-   Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю в наслідок  війни – 84,4 тис.грн.

-  Компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування – 94.0 тис.грн.

- Субвенція з державного бюджету  місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень                – 1284,9 тис.грн.

 

 

       Спеціальний  фонд  на 2023 рік не планується    в зв’язку з тим що прийнято рішення про приватизацію майна бюджетної установи (гаражі райвійськкомату 3 бокса).

            Видатки районного бюджету

 

Складання проєкту районного бюджету на 2023 рік, розрахунки його показників здійснено відповідно до вимог Бюджетного кодексу України ( ст..82, 89), з урахуванням нормативно-правових актів, прогнозних показників економічного і соціального розвитку району та розрахункових показників Міністерства фінансів України, ряду інших параметрів (прожитковий мінімум, мінімальна заробітна плата, прогнозний індекс зростання споживчих цін, коефіцієнт підвищення вартості енергоносіїв тощо), визначених Кабінетом Міністрів України, а також окремих положень проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».

 

 

 

 

Районна рада

 

Основний акцент при розрахунку прогнозної потреби в коштах на фінансування органів місцевого самоврядування  на 2023 рік зроблено на необхідності  забезпечення потреби в асигнуваннях на оплату праці з нарахуваннями, енергоносії та комунальні послуги.

На утримання апарату районної ради потреба складає 2777,6 тис. грн.

На утримання апарату районної ради передбачено субвенцію з державного бюджету  місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень в сумі 1284,9 тис. грн. та за рахунок власних доходів 89,120 тис.грн. ( 1364,408 тис. грн. – заробітна плата з нарахуваннями; 9,612 тис. грн. – енергоносії).

Видатки районного бюджету на утримання апарату районної ради за КПКП 0110150 «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально технічне забезпечення діяльності районної ради» передбачені в сумі 1374,020 тис. грн. Забезпечено заробітна плата з нарахуваннями в повному обсязі в межах основних складових (оклад, ранг, надбавка за вислугу років, доплата до мінімальної заробітної плати та матеріальна виплата на оздоровлення).

Незабезпечено видатки на оплату енергоносіїв в сумі 146,455 тис.грн.

Необхідні кошти будуть виділені з вільного залишку.

 Штатна чисельність районної ради складає 8,5 штатних одиниць: 8 – державних службовців, 0,5- обслуговуючий персонал.

     

 

 

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

 

Видатки районного бюджету на фінансування заходів у галузі соціального захисту та соціального забезпечення на 2023рік заплановані в сумі  660,5 тис. грн.  за рахунок субвенції з обласного бюджету :

-      видатки на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни – 84,4 тис.грн.

-      видатки на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 482,1 тис.грн.

-      компенсаційні виплат інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування -  94,0 тис.грн.

 

Резервний фонд районного бюджету на 2023рік запланований в розмірі 10,0 тис.грн.

 

 

 

 

Начальник

відділу фінансів                                        Євгенія  Ніколаєнко

 

 

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6

Наказ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь