ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Програма з відновлення України»: Уряд розподілив субвенцію на реалізацію 83 проєктів у 10 областях. Для Вінниччини передбачено 8 проєктів

Дата: 08.12.2022 08:53
Кількість переглядів: 80

Уряд розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів у межах «Програми з відновлення України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).Фото без опису

Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної та критичної інфраструктури у 10-ти областях. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 6 грудня.

У межах «Програми з відновлення України» планується реалізувати 83 проєкти з відновлення та будівництва інфраструктурних об’єктів, які забезпечують повноцінне життя в громадах на деокупованих територіях Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей, а також Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях, які є опорними. Кошти субвенції у першому відборі, зокрема будуть спрямовані на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень, ЦНАПів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Важливо, що відновлення має здійснюватися з урахуванням вимог безбар’єрності та енергоефективності.

Загалом на участь у першому відборі від органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади/виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад надійшло 1003 проєкти.

На першому засіданні Експертної робочої групи з питань ініціювання, підготовки, супроводження та реалізації спільних з ЄІБ проєктів у рамках «Програми з відновлення України» було рекомендовано включити до переліку 83 проєкти на суму за рахунок коштів субвенції близько 4,7 млрд грн, а саме:

  • Житомирська область – 6 проєктів,
  • Київська область – 30 проєктів,
  • Сумська область – 2 проєкти,
  • Чернігівська область – 3 проєкти,
  • Вінницька область – 8 проєктів,
  • Дніпропетровська область – 8 проєктів,
  • Кіровоградська область – 3 проєкти,
  • Одеська область – 11 проєктів,
  • Полтавська область – 11 проєктів,
  • Черкаська область – 1 проєкт.

Зауважимо, що «Програма з відновлення України» є продовженням «Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні», яка була підписана у 2014 році про залучення 200 млн євро та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь