ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мерву  Валерія Васильовича  нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня – посмертно

Дата: 05.04.2023 15:16
Кількість переглядів: 117

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Президента України від 04 серпня 2022 року № 556/2022 старшого солдата, Мерву Валерія Васильовича нагороджено орденом «За мужність»  ІІІ ступеня (посмертно).

Сьогодні, 05 квітня 2023 року в приміщенні Крижопільського ліцею № 2 було велелюдно.

В музеї бойової слави ліцею відбувся захід з нагоди відзначення державною нагородою випускника навчального закладу, який 26 травня 2022 року, в районі населеного пункту Оленівка Миколаївської області  віддав своє молоде життя за Україну.

В заходах взяли участь заступник начальника Тульчинської РВА Володимир Скалій, Крижопільський селищний голова Володимир Василишен, начальник другого відділу РТЦК та СП Володимир Мороз, директор школи Жанна Тесмінецька, заступник директора Крижопільської професійного будівельного ліцею Валентина Лупол, бойові побратими та учні навчального закладу.

Присутні учасники виконали Державний Гімн України та згадали усіх випускників школи, які з початку антитерористичної операції і під час повномасштабного вторгнення віддали життя за незалежність Батьківщини, вшанували їх хвилиною скорботного мовчання.

Не легку долю дарував Всевишній нашому Герою-земляку. Мерва Валерій рано залишився сиротою, а з 2014 року найближчими і найріднішими для нього стали його побратими, громада та рідна школа.

Заступник  начальника РВА Володимир Скалій у своєму виступі акцентував увагу на жорстокості підступної кровавої війни та наголосив на необхідності  завжди пам'ятати подвиги Героїв, дякуючи яким ми продовжуємо жити, працювати та навчатись. Посадовець від імені Президента України Володимира Зеленського передав  на довічне зберігання в музей бойової слави ліцею № 2 смт.Крижопіль почесну відзнаку – Орден «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Пам’ятаємо!

Вічна Слава Герою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь