ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В с.Болган відкрито меморіальну дошку військовослужбовцю Негару Іллі Борисовичу

Дата: 19.05.2023 18:20
Кількість переглядів: 122

Сьогодні, 19 травня 2023 року в невеличкому селі Болган Студенянської громади, на території  навчального закладу було велелюдно. Біля закладу зібрались військовослужбовці, керівництво району та громади, учні та вчителі  ліцею, жителі громади. Усіх їх зібрала сумна подія. На фасаді закладу відкрито меморіальну дошку військовослужбовцю Негару Іллі Борисовичу, який віддав своє життя за незалежну та вільну Батьківщину.

Негара Ілля Борисович, народився 3 жовтня 1991 року в селі Болган. Після закінчення школи вступив до Харківського національного  університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Адже все своє життя жив та мріяв про небо та бажав пов’язати своє життя з військовою авіацією.

З 2012 року проходив військову службу у ЗСУ на офіцерській посаді штурмана авіаційної ланки авіаційної ескадрильї військової частини. Набув бойового досвіду під час участі в Операції об’єднаних сил у 2018 та 2020 рр.

З початку широкомасштабної російської агресії, Ілля Борисович був старшим штурманом авіаційної ескадрильї, ніс службу в 7-й бригаді тактичної авіації іменні І. Франка. У складі екіпажу льотчики виконали 14 бойових вильотів, знищили десятки одиниць військової техніки, сотні рашистських окупантів.

За особисту мужність і самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, Указом Президента України № 169/2022 від 25 березня  2022 року наш земляк, капітан Негара Ілля Борисович відзначений державною нагородою - орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

19 травня 2022 року майор Ілля Борисович разом із підполковником  Ігорем Віталійовичем на бомбардувальнику Су-24М здійснили свій останній політ, російський агресор обірвав їх життя. Вони були молоді, сповнені сил і жаги до життя, злетіли у небо янголами.

До останнього  подиху наш Земляк боронив свою рідну землю, свій народ свою Батьківщину. Відповідно до Указу Президента України від 27.05.2022 № 375/2022 майора Негару Іллю Борисовича нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Звучало багато слів в адрес нашого Героя-земляка. Згадували про подвиги Іллі Борисовича, про його вклад в нашу спільну Перемогу.

Участь в урочистостях взяли заступник командира авіаційної ескадрильї 7 бригади тактичної авіації ім. І. Франка – підполковник Василь Дудей, заступник начальника Тульчинської районної військової адміністрації Володимир Скалій, виконуючиц обов’язки  начальника третього відділу Тульчинського РТЦК та СП  Дмитро Слободянюк та голова Студенянської громади Олексій Кирнасівський.

Меморіальну дошку загиблому Герою встановлено на фасадній стіні КЗ «Болганська гімназія», де він навчався з 1997 по 2008 рік.

Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг уродженця села Болган, випускника школи та захисника.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь