ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині продовжують розбудовувати мережу ЦНАПів у громадах

Дата: 26.05.2023 13:32
Кількість переглядів: 44

26 травня, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець провів робочі наради щодо створення центрів надання адміністративних послуг у Шпиківській, Джуринській, Мурафській та Сутисківській громадах.

Під час робочої поїздки посадовець оглянув приміщення, заплановані під розміщення ЦНАП, поспілкувався з керівництвом громад та надав необхідні консультації щодо організації процесу відкриття ЦНАП та залучення зовнішнього фінансування для облаштування закладів.

Заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець підкреслив, що останнім часом попит на адміністративні послуги в громадах суттєво зріс. Це пов’язано як зі збільшенням кількості самих адмінпослуг, так і з збільшенням кількості людей, які бажають їх отримати, в тому числі – за рахунок значної кількості внутрішньо переміщених осіб, що проживають в громадах.

«Вінниччина прихистила багато вимушених переселенців, які потребують і оформлення довідок, і відновлення документів тощо. Також зросла кількість людей, які потребують оформлення пільг та субсидій. А відтак навантаження на діючі ЦНАПи зросло в рази. Саме тому в тих громадах, де ЦНАПів немає, є потреба у їх створенні. Наразі лише в 51 з 63 громад Вінниччини діють ЦНАПи», - зауважив Андрій Кавунець.

Також він додав, що відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі», було передбачено відкриття ЦНАПів у громадах, що мають понад 10 тис. мешканців –  до 1 січня 2023 року, а в громадах, що мають менше 10 тис. мешканців – до 1 січня 2024 року. На жаль, в 4 громадах області, що мають населення більше 10 тис. мешканців, а саме – в Шпиківській, Мурафській, Джуринській та Глуховецькій громадах, досі не створено ЦНАПи, що є порушенням закону.

«Зараз одним із пріоритетних завдань влади є завершення розбудови мережі ЦНАПів. Для нас важливо, щоб мешканці кожної громади області могли отримати весь перелік необхідних адміністративних послуг безпосередньо на місцях та в комфортних умовах, які є доступними для всіх. Це питання відкритості та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування», - резюмував заступник Начальника ОВА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь