ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Тополиний пух

Дата: 29.05.2023 10:26
Кількість переглядів: 45

ПАМ’ЯТКА   НАСЕЛЕННЮ   

З  приходом перших, по-справжньому теплих днів тополиний пух з'являється на вулицях наших міст і сіл. Вони заповнюються теплим «снігом», а жителі  чхають, витираючи очі, що сльозяться, лають тополі як можуть.

Всі вулиці, кущі і трава покриті тополиним пухом, він кружляє і падає на людей,  все потопає у білому пусі, таке відчуття, що прийшла зима і сніг припорошив все навколо. Але цей період небезпечний для багатьох людей - у них починається пора «вічного чхання».

Давайте спробуємо розібратися, чому тополиний пух викликає таку реакцію і як з цим боротися.

Алергія на пух?

Алергія саме на тополиний пух в природі - величезна рідкість. На самому  тополиному пусі абсорбуються інші види пилку, які також можуть викликати алергію. Потрібно не забувати, що в цей час цвітуть й інші трави, дерева і різноманітні рослини. Таким чином, якщо у людини, буває алергія на тополиний пух, не виключена реакція на інші види рослин.

    Отже, якщо у вас сльозяться очі і ви постійно чхаєте, в період появи тополиного пуху, потрібно не ковтати безконтрольно антигістамінні препарати, а звернутися до фахівця і з'ясувати, на що саме у вас алергія.

Як пом'якшити симптоми? Для того щоб хоч якось пом'якшити реакцію організму в цей період, потрібно добре промивати ніс і носоглотку водою або використовувати спреї на основі морської очищеної води. Робити вологе прибирання будинку і намагатися не виходити в розпал дня на вулицю.

Як боротися?   Після ремісії обов'язково потрібно звернутися до лікаря і зробити шкірні проби і тільки після того як фахівець встановить алергени, можна провести специфічну імунотерапію, спрямовану на механізм виникнення алергічної реакції.

Чого не можна робити? Людині з загостреною реакцією на тополиний пух краще в цей період не вживати алергенні продукти, вони можуть погіршити її стан.

Навчально-методичний   центр   цивільного  захисту та безпеки  життєдіяльності  Вінницької   області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь