ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Калинівський райвідділ поліції облаштували системою контролю за дотриманням прав людини «Custody Records»

Дата: 01.06.2023 08:31
Кількість переглядів: 40

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов та Начальник ГУ НП у Вінницькій області  Іван Іщенко відвідали десятий підрозділ Нацполіції регіону, де запроваджено автоматизований облік дій із затриманими особами «Custody Records».Фото без опису

Калинівський райвідділ поліції має систему контролю за дотриманням прав людини, яка вже працює у дев’яти базових підрозділах області.

«Приємно відзначити, що Вінниччина сьогодні є найкращою серед регіонів у впровадженні «Custody Records». Права людини -  понад усе! Цей основний європейський принцип наслідують правоохоронці Вінниччини. Це забезпечує конституційні  права  громадян, які знаходяться під контролем поліції. Саме це і є європейський стандарт!» - зазначив Сергій Борзов.

Зазначимо, що у Калинівському райвідділку враховано потреби людей з інвалідністю. Безбар’єрність передбачена скрізь – навіть простір для утримання порушників відповідає інклюзивним нормам.

Старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини у поліцейській діяльності профільного Управління Національної поліції України Петро Ткачук ознайомив присутніх із роботою фронт-офісу.

Зокрема, оглянули приміщення для конфіденційного побачення із захисником, кімнатами для перебування затриманого та для проведення слідчих дій, з кімнатою прийому громадян та кімнатою встановлення обставин.

Впровадження системи «Custody Records» мінімізує виникнення конфліктних ситуацій, гарантує надання правової допомоги затриманим особам та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень, адже скрізь ведеться відео спостереження. Відеоматеріали зберігаються 25 років.

Вінниччина - лідер з впровадження системи «Custody Records», і невдовзі така система впроваджуватиметься ще в декількох підрозділах поліції області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь