ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Не встиг отримати орден": сім’ї полеглого бійця з Голубечого Крижопільської громади вручили державну відзнаку

Дата: 01.06.2023 16:21
Кількість переглядів: 50

Сьогодні, в малому залі Крижопільського будинку культури зібралась родина загиблого Піляя Віктора Володимировича, керівництво району та громади, представники Тульчинського РТЦК та СП, жителі селища.

Від імені Президента України Володимира Зеленського, дружині Олені Володимирівні, начальник другого відділу РТЦК та СП Володимир Мороз вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду видано відповідно до Указу від 11 рудня 2022 року № 861/2022, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Старший солдата Піляй Віктор Володимирович був командиром 3 кулеметного відділення кулеметного взводу.

Проте нагороду особисто отримати нашому Герою-захиснику не судилося.

9 січня 2023 в результаті відновлення контролю над українськими позиціями, в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, було виявлено тіло Віктора Володимировича.

Хвилиною скорботного мовчання присутні вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав своє життя за мир, незалежність України.

«Велике,  непоправне горе для усієї родини, громади та України. Не вистачає слів щоб висловити увесь жаль і всю шану Герою, який заплатив за свободу і цілісність нашої держави найвищу ціну – життя. Завдяки таким захисникам, як Віктор Володимирович, ми маємо можливість тут жити під мирним небом та працювати. Дякуємо Піляю Віктору Володимировичу за його ратний подвиг. Ми назавжди збережемо його світлу пам’ять», - саме з такими словами звернувся до присутніх Володимир Скалій заступник начальника  РВА.  

Після заходу сім’я та усі присутні в с.Голубече відвідали могилу загиблого військовослужбовця та поклали живі квіти на знак пошани схилили голови у глибокій скорботі.

Вічна Пам'ять та Слава українському оборонцеві!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь