ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

17 ВЕРЕСНЯ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ МІСЯЧНИК ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 10.09.2013 09:09
Кількість переглядів: 327

«Запобігти, врятувати, допомогти!»
Відділ цивільного захисту райдержадміністрації повідомляє,
що з 17 вересня по 17 жовтня 2013 року у Тульчинському районі проводиться

МІСЯЧНИК ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Головна мета місячника - роз'яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводженню в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту та її структурних підрозділів.
З початку року на території району сталося 60 некласифікованих надзвичайних подій, надзвичайних ситуацій згідно Державного класифікатора, на щастя, не виникало. Станом на 1.09.2013 р. в надзвичайних подіях загинуло 16 людей. В дорожньо-транспортних пригодах - 5, в пожежах - 4, на водних об’єктах - 2, в інших подіях 5 осіб. Також з початку року було виявлено та знешкоджено 3 вибухонебезпечних предмета часів Великої Вітчизняної війни.
До участі в організації і проведенні місячника активно залучаються фахівці галузі цивільного захисту на районному рівні, представники районних спеціалізованих служб цивільної оборони, галузі освіти, підприємств, установ і організацій, засобів масової інформації.
В ході місячника проводяться такі заходи :
- районний огляд-конкурс серед підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності на кращу навчально-матеріальну базу з цивільної оборони, за їх підсумками обласний огляд-конкурс;
- виступи фахівців та працівників системи цивільного захисту у ЗМІ;
- в навчальних закладах дні відкритих дверей із демонстрацією пізнавального матеріалу з питань пропаганди здорового, активного способу життя, дитячих конкурсів з оцінки можливостей дітей орієнтуватися в надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також пропаганда і популяризація основ безпеки життєдіяльності;
- виставки дитячих робіт з висвітлення знань з основ безпеки життєдіяльності, конкурси на кращу стіннівку з відповідної тематики;
- змагання сандружин підприємств та санпостів навчальних закладів із залученням представників Червоного Хреста;
- заняття з непрацюючим населенням щодо надання першої медичної допомоги в разі виникнення нестандартної ситуації (в консультаційних пунктах району при сільських, селищних радах);
- демонстрація відеофільмів, видання та розповсюдження пам'яток, плакатів, листівок, звернень до громадян .
ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТУЛЬЧИНЩИНИ!
Ваша активна участь, сумлінне і творче ставлення до заходів місячника підвищать знання і вміння кожного захистити себе та оточуючих від наслідків надзвичайних ситуацій та нещасних випадків!
Дотримуйтесь заходів безпеки на виробництві та в побуті.
Будьте обережними на воді, з вогнем, під час стихійного лиха, при виявленні вибухонебезпечних предметів, збиранні і вживанні грибів.
Навчайтесь застосовувати засоби індивідуального захисту та діяти під час надзвичайних ситуацій і подій, швидко та якісно використовувати знання щодо надання само- та взаємодопомоги.
Запрошуємо до спілкування із фахівцями відділу цивільного захисту громадян, яких турбують ті чи інші питання організації та проведення заходів цивільного захисту.
Адреса відділу: м. Тульчин, вул. Леніна,1 тел. 2-22-79

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь