ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Досвід Вінниччини з впровадження соціальних послуг представлено на форумі «Громада для людей: місце, де хочеться жити»

Дата: 20.03.2024 09:50
Кількість переглядів: 57

19 березня, у Всесвітній день соціальної роботи, у Києві відбувся Форум «Громада для людей: місце, де хочеться жити».

Його організували Міністерство соціальної політики України спільно з UNICEF Ukraine за сприяння Уряду Німеччини.

Під час Форуму Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна представила досвід Вінниччини у впровадженні двох соціальних послуг: супровід під час інклюзивного навчання та підтримане проживання.

«Вінниччина є єдиною областю  в Україні, де працюють асистенти дитини. Упродовж 2023 року ми підготували 111 асистентів для 28 громад. Зараз 65 фахівців вже працюють в області, найбільше – у Вінницькій ТГ. Проте я переконана, що справжнє інклюзивне навчання – це і доступність закладу, і наявність асистента вчителя чи вихователя, і наявність асистента дитини. Це саме та соціальна складова в освітній послузі». - зазначила Наталя Заболотна.

За словами Першого заступника Начальника ОВА, у 2024 році планується впровадження соціальної послуги підтриманого проживання для 40 осіб з інвалідністю в Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Центр реабілітації "Обрій".

«Ми також тісно співпрацюємо з громадським сектором. У 2023 році ГО «Справа Кольпінга в Україні» продовжила роботу щодо надання соціальної послуги транзитного підтриманого проживання для 25 людей. Вдалося реалізувати це за грантові кошти. З квітня по грудень 2024 року плануємо надавати послугу для 30 підлітків та молодих людей з інвалідністю внаслідок порушень у розумовому розвитку віком від 14 до 20 років». - зауважила посадовиця.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович зазначила, що лише громада може бути місцем підтримки. «Наша мета – розбудувати громади, в яких людині хочеться жити. Створити місця, де людина зможе отримати весь спектр соціальних послуг, у тому числі з психосоціальної підтримки».

У заході взяла участь і Юлія Соколовська, Заступниця керівника Офісу Президента України.

«Лише за умови взаємодії усіх органів на кожному з рівнів ми зможемо досягти мети. Але «серце» будь-якої послуги саме в громаді». - резюмувала Наталя Заболотна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь