ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фахівці Вінниччини проводять тренінги з превенції суїцидів у громадах

Дата: 10.04.2024 09:53
Кількість переглядів: 31

Як навчитися розпізнавати ознаки суїцидальної поведінки та вести ефективні розмови з людьми у суїцидальній кризі? Особливо гостро це питання постає у воєнний час, коли для більшості людей існує потреба у пристосуванні до складних умов життя, а неспроможність впоратись із ними, сприймається як кризове та безвихідне явище.організатори заходу

Спеціалісти Вінниччини пройшли навчання за програмою «Гейткіпінгу». Наразі вони проводять тренінги для надавачів послуг психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» до одного з таких тренінгів залучили 17 фахівців різних галузей з Вінницької, Жмеринської, Хмільницької, Гніванської громад.

Це практичні та клінічні психологи, соціальні працівники, лікарі-психологи, педагоги, науковці, медики, управлінці, а також представники громадських організацій, які надають фахову допомогу та психосоціальну підтримку населенню. Захід організували регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області Олена Бессараба та лікарка-психіатр, регіональна координаторка з психічного здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у Вінницькій області Аліна Кобець. До тренінгу також долучились спеціалісти Ветеранського Простору.

«Проведене навчання з превенції суїцидів надало можливість учасникам покращити свої знання та розуміння цієї проблеми. А також навчитися розпізнавати ознаки суїцидальної поведінки та вести ефективні розмови з людьми, що знаходяться в суїцидальній кризі. Навчання такого типу сприятимуть збереженню життів у Вінницькій області та в інших регіонах України», – прокоментувала Олена Бессараба.

У травні фахівці проведуть завершальний тренінг “Превенція суїциду в громадах. Навчання гейткіперів” за програмою Університетської клініки Акерсхус (Норвегія) та Центру психічного здоров’я  Національного університету “Києво-Могилянська академія”в межах проєкту: Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я UKR23/0016 Institutional Cooperation in the Health Sector.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь