ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині підбили підсумки бюджетної сфери області за І квартал 2024 року

Дата: 23.04.2024 15:24
Кількість переглядів: 24

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь у засіданні колегії  Департаменту фінансів ОВА. 

«Щодня війна ставить перед нами нові виклики. Попри це, наші громади продовжують підтримувати Сили оборони Вінниччини та надавати необхідну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які знайшли тут прихисток», - наголосив Сергій Борзов.

Під час засідання обговорили виконання місцевих бюджетів і бюджету області за І квартал 2024. Начальник ОВА окреслив фінансову ситуацію в області. Так, за даними Міністерства фінансів України, за І квартал 2024 року Вінниччина займає 1-ше місце по податку на доходи фізичних осіб (128,5%), а також утримує першість з податку на нерухоме майно (171,1%).

Крім того, наша область друга в Україні за надходженнями до загального фонду – це 132,2%. Порівняно з І кварталом минулого року, ці надходження зросли на 32%.

Сергій Борзов зауважив, що зведений бюджет області по доходах загального фонду за І квартал 2024 року виконано на 25,3% плану на рік. Це найвищий показник за останні роки.

«Однак, не варто зупинятись. Зараз необхідно приділити увагу ефективному використанню наявних фінансових ресурсів, спрямувати їх на ті потреби, які сьогодні актуальні.Акумулюємо наші зусилля для того, щоб зміцнити Сили безпеки та оборони, продовжити будівництво фортифікаційних споруд, забезпечити реабілітацію і соціальну підтримку Захисників та Захисниць», - наголосив очільник області.

Він також підкреслив, що крім питання оборони, в області приділяють увагу функціонуванню закладів соціально-культурної сфери. Це і своєчасність обов’язкових виплат працівникам, підготовка закладів бюджетної сфери до опалювального сезону та додаткова підтримка критичної інфраструктури.

«Маємо гарні результати, але ще є над чим працювати. Не збавляємо і робимо все для наближення нашої Перемоги!»–підсумував Сергій Борзов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь