ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов та представники чеської і румунської делегацій взяли участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Дата: 09.05.2024 16:45
Кількість переглядів: 37

Сьогодні, у День Європи, Президент Володимир Зеленський взяв участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів.представники Вінниччини та румунської делегації на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

На заході також були присутні: Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, народні депутати, урядовці, представники українських та іноземних органів самоврядування.

Начальник ОВА Сергій Борзов разом зі своїми заступниками, а також чеською і румунською делегаціями долучились до заходу, який об’єднав 18 країн, сотні міст і громад нашої держави.

«Для нас участь у Саміті – це, в першу чергу, можливість вкотре порушити питання про необхідність продовження підтримки України. Сьогодні, коли ворог продовжує нищити інфраструктуру, в тому числі й енергетичну, міжнародні партнери повинні бути з нами. Разом шукаємо шляхи зміцнення держави. Це і додаткові джерела енергоживлення, забезпечення децентралізації енергопостачання та збільшення кількості мобільних котелень, пошук можливостей відновлення країни, додаткової допомоги для людей, які постраждали від війни, підтримка захисників і захисниць… Під час таких заходів, де збираються представники усіх регіонів, найпотужніших фондів та партнери – ми маємо бути однією силою, одним голосом», - зазначив Сергій Борзов. 

Говорили про відбудову і розвиток громад під час війни та в повоєнний період.

Окрема увага – досягненням, викликам і перспективам європейської інтеграції України.

Як зазначив Президент Володимир Зеленський, у червні має розпочатися новий, дуже важливий етап – етап перемовин про вступ України до ЄС. І разом з нашими партнерами маємо зробити все можливе для того, щоб не втратити жодного шансу на безпеку, спокій та спільні результати. Щоб якнайшвидше, і, головне – СПРАВЕДЛИВО закінчити цю війну, яка ставить під загрозу європейську єдність.

Начальник ОВА Сергій Борзов висловив вдячність європейським лідерам та міжнародним організаціям за співзвучність. Також регіонам-партнерам, які стали надійною опорою з перших днів повномасштабного вторгнення.

«Попри труднощі, разом із Ліберецьким краєм Чеської Республіки та Ясським повітом Румунії зараз шукаємо нові можливості для зміцнення співпраці. Окрім фінансової та гуманітарної підтримки продовжуємо втілювати спільні проєкти. Зокрема, домовилися про оздоровлення в Чехії та Румунії дітей, які втратили батьків. Ми впевнені, що разом зможемо здолати всі виклики і передати у спадок новим поколінням мир і нові перспективи. Європу, в якій дійсно хочеться жити. Підтримка кожного – важлива! Разом до Перемоги!» - резюмував очільник області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь