ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 травня – День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 17.05.2019 09:22
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

Пам’ятаймо про жертви тоталітаризму!

Така вже людська природа, що втративши щось дуже цінне, ми аж тоді згадуємо про колишню можливість уникнути такої втрати, біди, трагедії. Так буває у особистому житті, так буває у долі цілого народу! На рівні суспільної думки поступово, важко, але таки відбувається усвідомлення громадянами незалежної України нашого страшного тоталітарного минулого, що грізною засторогою нагадує нам: пам’ятай!

Важкі сучасні випробування для нашого народу змушують не просто пам’ятати про мільйони жертв політичних репресій, голодоморів та депортацій у минулому столітті, але і практично робити все, щоб подібні суспільні «експерименти» більше ніколи не повторювалися на рідній землі. В цьому нам допомагають Закони України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні»(1991), «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні»(2006), «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»(2015), відповідні укази Глави держави та постанови Уряду, активна діяльність громадських діячів, науковців, краєзнавців.
18 і 19 травня час у скорботі згадати мільйони наших співвітчизників, які безневинно загинули або постраждали в Україні від жорстоких репресій та депортацій у немилосердному 20-му столітті – найкривавішому в історії людства!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь