ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник: «Цьогоріч ми зосереджувалися на стабілізуючих заходах, у наступному – працюватимемо на перспективу»

Дата: 19.11.2014 15:58
Кількість переглядів: 220

19 листопада під головуванням очільника Вінниччини Анатолій Олійника відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації, участь у якому взяли керівники районних державних адміністрацій та очільники обласних департаментів, управлінь та організацій. До роботи зібрання долучились також голова обласної Ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.
Роботу колегії учасники засідання розпочали хвилиною мовчання, віддаючи шану загиблому земляку, офіцеру Національної гвардії Олександру Каплінському, з яким цього дня прощається Вінниччина.
«Попри військові дії на Сході, ми маємо чимало питань мирного характеру, які потребують вирішення. І сьогодні проводимо чергове засідання нашої колегії, присвячене підсумкам роботи за 10 місяців та питанням завершення поточного року», - зазначив у вступному слові голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. Відтак надав слово директору Департаменту регіонального економічного розвитку Олександру Якубику для інформування присутніх про підсумки соціально-економічного розвитку області за 10 місяців 2014 року.
Як повідомив очільник відомства, серед результатів роботи регіону за звітний період - 1-е місце в Україні за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства та 8 позиція за індексом промислової продукції. Основним фактором розвитку промисловості, за словами Олександра Якубика, є пошук нових ринків збуту та підвищення конкурентоспроможності продукції. Для цього промисловим підприємствам шляхом модернізації виробництв необхідно переорієнтуватись на суттєве зниження енерговитрат. «Це дасть можливість привести наші стандарти виробництва до значно вищого рівня і знизити собівартість власної продукції, підвищивши її конкурентноздатність. І головне – залучати свій та іноземний капітал у промисловість, створювати нові робочі місця шляхом агресивнішої та потужнішої політики промоції інвестиційного потенціалу нашої області», - наголосив директор Департаменту.
Торкаючись питання інвестиційної привабливості регіону, керівник відомства зауважив, що спільно з органами місцевої влади проводиться робота по відбору перспективних інвестиційних проектів та формується каталог презентацій проектів, які сприятимуть розвитку Вінниччини. Нині ж обласною державною адміністрацією підтримується впровадження 57 довготермінових інвестиційних проектів у промисловості та суміжних галузях, реалізація яких дозволить створити 4500 нових робочих місць.
Олександр Якубик акцентував також увагу на уповільненні темпів приросту заробітної плати як в області, так і в Україні в цілому. Так, номінальна середньомісячна заробітна плата зросла лише на 143 грн. і становить 2 747 грн., а за індексом реальної нарахованої заробітної плати за звітний період область посідає 10 місце в рейтингу регіонів України. Проблемою залишається сума боргу по виплаті заробітної плати, що становить 14,8 млн. гривень по 74 підприємствах та установах області.
Зупинився керівник Департаменту і на питаннях розвитку соціальної інфраструктури. Так, у закладах освіти та охорони здоров’я проведено низку заходів з енергозбереження та ремонту приміщень. Триває робота по газифікації населених пунктів області: з початку поточного року введено в експлуатацію майже 175 км мереж газопостачання.
Крім того, очільник відомства зазначив, що реконструкція виробничих площ та введення в дію нових виробництв на території регіону дали можливість додатково створити майже 600 нових робочих місць. Підсумовуючи ж свій виступ, Олександр Якубик підкреслив: за дотримання чіткої дисципліни у виконанні визначених завдань, можна вести мову про позитивні прогнозні показники завершення поточного року та створення передумов соціально-економічного розвитку на рік наступний.
По завершенню виступів, визначених порядком денним засідання, учасники колегії заслухали також окремих голів райдержадміністрацій щодо наявних у районах проблемних питань та перспектив їх вирішення.
Підбиваючи підсумки роботи колегії, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник наголосив на необхідності максимального вирішення до кінця року усіх фінансових питань та завершення робіт з енергозбереження на визначених об’єктах з подальшими пропозиціями по енергозберігаючих заходах на 2015 рік.
«Цьогоріч ми більше зосереджувалися на стабілізуючих заходах, у 2015-у – працюватимемо на майбутнє. І всі наші спільні ідеї, пропозиції та дії мають спрямовуватися на перспективу», - наголосив Анатолій Олійник.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь