ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник: «Консолідувати наші дії, задля стабілізації ситуації в країні – основне завдання сьогодення»

Дата: 24.03.2014 10:49
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник під час засідання комісії обласної ради з питань зміцнення законності, правопорядку, боротьби з корупцією, охорони прав і свобод громадян.
Під час засідання члени комісії піднімали важливі питання, вирішення яких сприятиме викоріненню корупції, встановленню законності і що особливо важливо - рівності перед Законами України. За словами представника громадської ради при обласній раді Ольги Бриги, яка очолює антикорупційний комітет в громадській раді, наразі громадські активісти і представники громадських організації створюють свої антикорупційні комітети. «Це все добре, але їхні положення не відповідають правовим нормам. І за часту такі комітети починають влаштовувати самосуд, чого ні в якому разі не можна робити. Якщо ви хочете допомогти викорінити корупцію в суспільстві, необхідно зібрані докази, повідомлення направляти до відповідних правоохоронних органів».
«Сьогодні ми повинні зосередитись в першу чергу на профілактиці щодо викорінення корупційних дій, аби в подальшому забезпечити їх повну ліквідацію» - наголосив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації Юрій Мельник. Він запропонував розпочати з найпростішого. Наприклад, на дверях повішати табличку з написом «Установа, в якій не беруть хабарів», «Кабінет, в якому не беруть хабарів», або ж в місцях перебування великої кількості людей (наприклад, громадський транспорт) гасло - «Пам’ятай, Небесна Сотня віддала своє життя за Україну без корупції». Таким чином, в людини закладатимуться цінності не красти, не давати і не брати хабарів, що є основою корупційного суспільства.
Заслухавши пропозиції членів обласної комісії, представників громадськості Анатолій Олійник підсумував: «Сьогодні має бути виважена і чітка політика в державі та в області зокрема. Є міжнародний досвід, є норми закону, які повинні виконувати всі без винятку. І ми не можемо дозволити, щоб здійснювались радикальні дії», - відзначив голова облдержадміністрації, - «Все треба робити спільно, не спостерігати зі сторони і критикувати. Лише так ми досягнемо результату» - резюмував Анатолій Олійник.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь