ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник: «Маємо випрацювати модель діяльності комунальних ЗМІ в умовах роздержавлення. Це ті реалії, які нам пропонує час і законодавець»

Дата: 11.07.2014 08:55
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

Голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник 10 липня зустрівся з керівниками районних засобів масової інформації, аби обговорити питання об’єктивного висвітлення подій, що відбуваються нині у східних регіонах України, та підготовки до процесу роздержавлення комунальних ЗМІ.

«Місцеві засоби масової інформації левовою часткою населення сприймаються як єдино правдиве джерело інформації, на основі якого й формується громадська думка. Люди довіряють вам найбільше, тож необхідно виважено підходити до формату подачі інформації, об’єктивно висвітлюючи реалії сьогодення, особливо беручи до уваги інформаційну війну, яку веде проти України агресор», - звернувся до учасників зустрічі Анатолій Олійник. У приклад навів результати впливу зовнішніх інформаційних потоків, які останніми днями відчула й Вінницька область: за ситуації оперативного вирішення проблеми забезпечення вінницьких військовиків бронежилетами, у деяких ЗМІ з’явилось повідомлення, що передані до батальйону територіальної оборони засоби захисту виявились неякісними. Завдяки відео- та фото підтвердженням цю інформацію вдалося оперативно спростувати, але саме такі інформаційні випади, наголосив Анатолій Олійник, спрямовані на те, щоб знівелювати усі докладені зусилля, посіяти розбрат та зневіру в діях влади. Тому редактори ЗМІ мають бути особливо пильними у відборі інформації та глибоко її аналізувати. «Це дуже важливо для подальшого утвердження патріотизму, столітніх прагнень нашого народу до державності та утвердження у свідомості наших людей гордості за свою рідну землю», - підкреслив керівник області.

Торкаючись же питання роздержавлення комунальних мас-медіа, голова ОДА запропонував редакторам створити дорадчий орган чи консультаційну раду, яка б напрацьовувала пропозиції щодо підготовки комунальних ЗМІ до процесу роздержавлення. Аби в умовах ринкових підходів до інформаційного простору районні мас-медіа змогли залишатися конкурентними.

Цю ж ідею, підкреслив Анатолій Олійник, було озвучено й на попередній зустрічі – з представниками незалежних комерційних ЗМІ. Тож така робоча група зможе забезпечити і обмін досвідом, і певну солідарність обласних медійників.

«Маємо випрацювати модель вашої діяльності в умовах роздержавлення. Це ті реалії, які нам пропонує час і законодавець. Тож будемо спільно працювати над тим, щоб на цей ринок ви вийшли підготовленими та з певною матеріально-технічною базою, яка б дала можливість в нових умовах організуватися і продуктивно працювати», - зауважив очільник регіону. Та зазначив, що вже 15 липня чекатиме від відповідного дорадчого органу перших конкретних пропозицій з цього питання.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь