ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник: «Ніхто не піде без бронежилета під кулі»

Дата: 12.08.2014 10:10
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону.

Анатолій Олійник, зокрема, зазначив, що нині формується загальне бачення щодо тактики й стратегії захисту території Вінницької області, і вже наприкінці дня будуть узгоджені усі позиції: від системи оповіщення до конкретних спільних дій. «Днями зберемо усіх голів райдержадміністрацій та командирів рот територіальної охорони, аби відпрацювати координацію наших дій на випадок непередбачуваних ситуацій. Маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій», - наголосив очільник Вінниччини.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що в області триває третя хвиля мобілізації «Призивається контингент тих військовозобов’язаних, які мають відповідні військові спеціальності. Формуються 44 військові частини. Відповідно – буде здійснюватися ротація», - зауважив керівник області. А водночас підкреслив: у зв’язку з великою чисельністю призовників виникає чимало спекулятивних дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації, та черговий раз порушується питання забезпечення військовиків бронежилетами.

Задля попередження можливих розмов щодо відсутності у бійців індивідуальних засобів захисту, очільник регіону вкотре зазначив: «Ми забезпечили бронежилетами батальйон територіальної оборони № 9, за який несемо безпосередню відповідальність, і на базі Краснянського «Агромашу» вже створюємо резерв засобів захисту. Усі ці заходи здійснюються винятково за благодійні кошти - за весь час виготовлено близько 600 бронежилетів, - відзначив Анатолій Олійник. – У зв’язку з поповненням батальйону на 66 бійців ми додатково доукомплектували формування відповідною кількістю засобів захисту. Крім того, 80 бронежилетів спрямували для нашого мобільного госпіталю, днями додали ще 50 – у зв’язку з його розширенням. Частково надаємо бронежилети і для СБУ, Нацгвардії та загону зв’язку, який формується у Вінниці. Вже після 15 серпня в область надходитимуть сертифіковані засоби захисту – придбані за бюджетні кошти. Тож всі, хто направлятиметься в зону АТО, при ротації бронежилетами будуть забезпечені».

Крім того, повідомив голова облдержадміністрації, днями для вінницького батальйону територіальної оборони відправлено 6 БРДМів. Військову техніку, яку область отримала фактично у непридатному стані, відновили за кошти благодійників, і вже минулої суботи бронетанкова спецтехніка у повній бойовій готовності попрямувала на Схід.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь