ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Багатонаціональний Тульчинський район

Дата: 23.05.2013 12:30
Кількість переглядів: 426

Станом на травень 2013 року в Тульчинському районі проживає 57,2 тис. осіб, з яких понад 90 % визнають себе українцями. Водночас, в районі є значна кількість росіян, євреїв, азербайджанців, білорусів, вірменів, молдован, поляків, татар, циган та ін. Загалом, перепис населення 2001 року зафіксував на той час понад 100 національностей у районі.
Сьогодні в районі зареєстровані та активно діють дві громадські організації національних меншин, а саме: Тульчинська районна громадська організація «Дім Польський» (голова – Бондар В’ячеслав Васильович), Тульчинська районна єврейська община (голова – Швейбиш Ріта Гейнихівна). Обидві організації діють з 1995 – 1997 років і мають вагомий досвід різноманітної гуманітарної роботи.
Райдержадміністрація сприяє статутній діяльності наявних громадських організацій національних меншин. Зокрема, 6 грудня 2010 року в м. Тульчині відбулись районні урочистості з нагоди 15-річчя утворення районної громадської організації «Дім Польський» за участю голови районної ради О.Авраменка, міського голови В.Весняного, консула Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Д.Чарчінського, членів районної громадської організації «Дім Польський», широкої громадськості, тощо. Для учасників зібрання був підготовлений тематичний концерт. 22 травня 2012 року в Тульчинському районі перебувала делегація з Нідерландів на чолі з представником міжнародної благодійної організації «Християни за Ізраїль» Куном Карліером, яка взяла участь у вшануванні пам’яті євреїв - жертв фашистського терору в 1941 – 1944 роках в Печерському гетто. Гості району відвідали офіс Тульчинської єврейської общини в палаці Потоцьких (м. Тульчин), відвідали с. Печеру, біля якого на території меморіального комплексу разом з головою Тульчинської районної єврейської общини Р.Швейбиш, сільським головою В.Остапчуком, представниками райдержадміністрації та районних ЗМІ, місцевими працівниками освіти і культури, учнями загальноосвітньої школи, колишніми малолітніми в’язнями Печерського гетто, представниками Тульчинської і Брацлавської єврейських общин вшанували пам’ять жертв Холокосту.
Конкретна співпраця цих громадських формувань з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в поточному 2013 році продовжується. До слова, згаданий вище Бондар В’ячеслав Васильович є, окрім всього, депутатом Тульчинської міської ради, головою Спілки підприємців Тульчинщини і головою Громадської ради при Тульчинській райдержадміністрації (з 2011 року).

Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків із ЗМІ та громадськістю апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь