ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше третини суб’єктів господарювання Вінниччини – представники малого та середнього бізнесу

Дата: 22.10.2013 16:08
Кількість переглядів: 291

На цьому наголошує в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Володимир Ліщенко. Адже із загальної кількості суб’єктів господарювання, що перебувають на обліку у податкових інспекціях Міндоходів Вінниччини, 44,5 тисяч СПД або 35,3 % обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Переважна більшість з них або 91 відсоток – це фізичні особи-підприємці.
Як свідчить статистика все більше вінницьких господарників надають перевагу саме спрощеній системі оподаткування, переконуючись у її зручності. Так, лише за ІІІ квартал 2013 року кількість єдинників на Вінниччині збільшилась майже на 1,2 тисячі. Усіх їх приваблює простий спосіб ведення бізнесу, можливість співпраці з суб'єктами господарювання, які застосовують інші системи оподаткування. А ще суттєве збільшення, у порівнянні з попередніми роками, кількості найманих працівників та граничного обсягу валових доходів. Крім того, – можливість застосування електронного звітування та інших новітніх сервісів Міндоходів.
Щодо сплачених податків, то й тут вінницькі представники малого та середнього бізнесу з місяця в місяць демонструють позитивну динаміку. Якщо, за січень-вересень 2012 року до казни надійшло близько 101,7 млн.грн. єдиного податку, то за 9 місяців цього року – майже 144 млн.грн. Це на 42,3 млн.грн. або на 41,6 % більше минулорічного. Володимир Ліщенко переконаний, що сприяє цьому, насамперед, спрощення започаткування та ведення малого бізнесу, створення сприятливого бізнес-середовища та налагодження прозорих стосунків із суб’єктами господарювання.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь