ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларування доходів – це не тільки виконання громадянами свого конституційного обов’язку, а й індивідуальний внесок у добробут держави

Дата: 25.03.2015 10:07
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ нагадує, що наразі проходить кампанія декларування і подання податкової декларації про майновий стан і доходи є обов”язком кожного сумлінного громадянина.
Податкова декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації платника податку.
Відповідно до вимог Податкового кодексу України, згідно з яким, окремі категорії громадян зобов’язані подати та/або мають право на подання річної податкової декларації про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки.
Податкова декларація подається в один із таких способів за вибором платника податку:
- особисто платником або уповноваженою особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.
При цьому відповідно до п. 49.5 ст. 49 Податкового кодексу поштове відправлення необхідно здійснити не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну подання декларації, встановленого цією статтею, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін.
Декларування доходів передбачає не тільки сплату громадянами податку до бюджету, а й обов’язок держави компенсувати частину сплаченого податку – право на податкову знижку. Податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.
Платники податку, які згідно з розділом IV Податкового кодексу зобов’язані подавати Податкову декларацію, подають її до 1 травня 2015 року. Так, граничним строком подання Податкової декларації за 2014 рік є 30.04.2015 року.
У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають скористатися правом на податкову знижку за наслідками 2014 року, Податкову декларацію можуть подати упродовж усього року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь