ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День людей похилого віку в бібліотеках

Дата: 02.10.2013 14:15
Кількість переглядів: 349

В рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича стосовно підвищення соціального захисту (рівня життя) найбільш уразливих верств населення (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни) завдання гуманізації бібліотечного обслуговування бібліотеками Тульчинської ЦБС стало надзвичайно важливим. Особливо, коли мова заходить про користування бібліотекою читачами особливої категорії - інвалідів та людей похилого віку.
Вся діяльність підрозділів ЦБС є благодійною та милосердною за своєю метою, завданням та змістом. У філіях діє акція «Книга додому» - книга, яку приносять бібліотекарі пенсіонерам, інвалідам, ветеранам війни і всім тим, які не мають можливості завітати до бібліотеки.
Прикладом служить обслуговування користувачів на дому Тульчинською районною бібліотекою, зокрема пенсіонерки, інваліда, колишнього лікаря Бороди Галини Дмитрівни.
У бібліотеках-філіях району пройдуть години спілкування, уроки доброти й милосердя «Роки людині до лиця», «Літа на зиму повернулись».
В Кинашівській бібліотеці-філії 1 жовтня відбулось свято «День літньої людини», серед яких була присутня Сарахман Віра Миколаївна, одна із найстаріших користувачів бібліотеки.
В Тиманівській бібліотеці-філії до Дня людей похилого віку пройшло свято - засідання жіночого клубу «Надвечір’я». Завідувачка бібліотекою Надія Костянтинівна Белоус привітала гостей зі святом, Днем людей похилого віку, представила їхній увазі перегляд літератури «Роки людині до лиця».
Необхідно залучати ці верстви населення до книги, зважаючи на їх стан здоров’я. Книга має унікальну здібність - вона лікує людські душі та тіла. В усі часи люди помічали позитивний вплив книги на здоров’я та настрій людини, особливо, якщо це тяжко хвора людина. В нашій свідомості книги - це перш за все накопичувач та зберігач знань, що передають духовні традиції, культуру, мистецтво від покоління до покоління, з’єднуючи людей різних часів та народів за допомогою слова.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь