ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держава захищає права споживачів!

Дата: 29.03.2019 14:46
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

29 березня 2019 року до Тульчинської районної філії Вінницького ОЦЗ на зустріч з безробітними завітали соціальні партнери з відділу Тульчинського бюро правової допомоги.

Мета зустрічі: ознайомити присутніх з правилами суспільного життя; сформувати розуміння необхідності дотримання законів і правил суспільного життя; займати активну громадську позицію. Ознайомити з правами споживача в Україні, з’ясувати причини, внаслідок яких можуть порушуватися права споживача та способами захисту своїх прав.

Начальник бюро Швець Руслан Васильович надав вичерпне визначення поняття споживач: це фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю. Також ознайомив із статтями законодавства України про права та обов’язки споживача, наголошував обов’язково звертати увагу на об’єктивну інформацію про товар, а саме : назву товару; назви нормативних документів, вимогам яка повинна відповідати продукція; на інформацію про вміст шкідливих для здоров’я речовин; ціни й умови придбання продукції; дату виготовлення, умови зберігання; гарантійні зобов'язання виробника, термін придатності; назву, адреси виробника тощо. Ознайомив з переліком товарів, що не підлягають обміну (поверненню).

Наприкінці зустрічі присутнім були роздані буклети з назвами організацій та адресами «Куди звертатись у разі порушення прав споживача?»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь