ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дітям – постійну увагу

Дата: 10.06.2014 15:44
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

В службі у справах дітей районної державної адміністрації на постійному контролі знаходиться питання подолання бездоглядності, безпритульності та злочинності серед дітей в районі. Так з метою запобігання даних проблем, службою постійно проводяться заходи щодо виявлення соціально-неспроможних сімей та вилучення з цих сімей дітей, які перебувають у складних життєвих умовах.
Так службою у справах дітей в рамках проведення заходів профілактики дитячої злочинності, бездоглядності та безпритульності розроблено, погоджено та затверджено графік проведення профілактичних рейдів. Протягом 6 місяців 2014 року службою у справах дітей разом з причетними службами (РЦСССДМ, СКМСД РВ УМВС, відділом освіти РДА) згідно з графіком проведено 27 профілактичних рейдів щодо запобігання безпритульності, злочинності серед дітей: «Діти вулиці», «Вокзал», «Базар» «Нічне місто». Позитивним є те, що в ході даних рейдів не було виявлено жодної дитини, яка бродяжила.
З метою протидії дитячо-підлітковій злочинності вживаються заходи щодо недопущення продажу неповнолітнім алкогольних та слабоалкогольних напоїв, зокрема проводяться профілактичні рейди по торговим об’єктам району, в результаті чого на 6 дітей були складені адмін протоколи за вживання алкоголю та перебування в громадських місцях у нічний час без супроводу дорослих.
Протягом січня-травня 2014 року в районі проводились заходи у рамках Всеукраїнського рейду «Урок». За весь час проведення даного рейду «Урок» було виявлено 10 дітей, які без поважних причин не відвідували навчання. З даними дітьми та їх батьками працівниками служби та іншими залученими суб’єктами соціальної роботи було проведенно відповідну роботу по поверненню цих дітей до навчання. В результаті чого 8 дітей було повернено до навчальних закладів, 1 дитина була влаштована до іншого навчального закладу та ще 1 дитину було влаштовано до Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації.
Представники служби беруть участь у засіданніях суду, на яких розглядаються кримінальні справи стосовно неповнолітніх, які скоїли злочини. Так за вироками суду на обліку в службі у справах дітей перебуває 7 неповнолітніх, які скоїли злочини та правопорушення, з них 3 дітей – навчаються в загальноосвітніх школах, та 4 - вищих професійних закладах. З цими дітьми проводилась також профілактична робота, спрямована на попередження повторного вчинення злочинів. Протягом 2014 року 2 неповнолітніх зняті з обліку та є 1 неповнолітній, що відбуває покарання.
Службою постійно вживаються заходи щодо покращення роботи з дітьми та їх сім'ями, що опинилися у складних життєвих обставинах. Необхідно звернути увагу на виконання Порядку взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, в яких проживають неповнолітні діти. Станом на 1 червня 2014 року на обліку перебуває 48 дітей, які виховуються у 29 сім'ях. Всі ці діти проживають у сім'ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків. Працівниками служби у справах дітей спільно з спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, лікарями-педіатрами, працівниками СКМСД (на жаль не завжди) представниками селищних та сільських рад протягом 2014 року проводилися перевірки умов утримання та виховання дітей, які проживають в сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах. Протягом періоду здійснено 62 перевірки, під час яких з батьками та їх дітьми проводиться профілактичні бесіди щодо запобігання скоєння дітьми правопорушень та злочинів.
Також під час даних перевірок у звязку з загрозою життю та здоров’ю, було негайно вилученно 6 дітей з яких згодом 2 дітей було влаштовано до Тульчинського обласного спеціалізованого будинку дитини та 4 дітей до Вінницького обласного соціально-реабілітаційного центру. Також 1 дитину в зв’язку з важким матеріальним становищем сім’ї та на підставі заяви батьків тимчасово було влаштовано до Тульчинського обласного спеціалізованого будинку дитини та 1 до Вінницького обласного соціально-реабілітаційного центру.
В результаті проведених перевірок службою подано до районного суду 5 позовів щодо відібрання чи позбавлення батьківських прав батьків за невиконання ними їх батьківських обов’язків в результаті чого 7 дітей було відібрано без позбавлення батьків батьківських прав та ще 3 справи знаходяться в проваджені суду.
В районі забезпечено роботу комісії захисту прав дітей, організацією діяльності якої займається служба у справах дітей. Протягом 2014 року проведено 7 засідань Комісії, на яких було розглянуто 43 питання, щодо яких було прийнято відповідні рішення
При сільських та селищних радах створені опікунські ради, завданням яких є надання допомоги службі у справах дітей в роботі щодо попередження бездоглядності, злочинності та правопорушень серед неповнолітніх (зокрема, проведення профілактичні рейдів, обстежень умов проживання сімей, в яких проживають діти, що опинились в складних життєвих обставинах, сприяння створенню необхідних умов для проживання та виховання дітей у цих сім’ях. Проте далеко не всі вони сумлінно виконують покладені на них обов’язки, а існують часто лише на паперах. З метою перевірки делегованих повноважень за звітний період було проведено 5 перевірок сільських рад району.
Під постійним контролем в службі у справах дітей та органах і службах, які причетні до роботи з дітьми, мають перебувати ті діти, які виховуються в сім'ях, де батьки не приділяють уваги їх вихованню та утриманню, адже така ситуація в сім'ї провокує соціальне сирітство.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь