ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для розмінування території поблизу військового складу і забезпечення доступу до помешкань людей на Вінниччину прибуває 100 рятувальників - піротехніків

Дата: 27.09.2017 14:08
Кількість переглядів: 260

Про це йшлося під час прес-брифінгу за участю першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, голови Калинівської РДА Володимира Гаврилюка та в.о. керівника національної поліції у Вінницькій області Сергія Сокирана.
За інформацією першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, на даний час в області діє два оперативних штаба: «Безпосередньо в ОДА працюють фахівці не лише Вінницької області, а в т. ч. група оперативного реагування з центральних органів виконавчої влади, керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій України, керівництво Національної гвардії України, Міноборони, Генерального штабу. Усі вони працюють в обласній адміністрації з періодичним виїздом до Калинівки для того, щоб мати оперативну інформацію. Ще один штаб розгорнуто безпосередньо в районній державній адміністрації - також для оперативного контакту».
На ранок 27 вересня евакуйовано 23 тисячі мешканців з 6 –ти населених пунктів Вінницької області (3 населених пункти Калинівського району: м.Калинівка, с.Павлівка, с.Сальник та 3 населених пункти Вінницького району: с.Медвідка, с.Лаврівка, с. Дорожнє). Окрім того, частина мешканців сіл Стрижавка, Сосонка також виявили бажання покинути свої домівки, для чого були оперативно виділені автобуси Калинівською та Вінницькою РДА. Також Вінницька міська рада надала муніципальний транспорт. Тож це дозволило досить швидко організувати вивезення місцевих мешканців.
Андрій Гижко висловив окрему подяку волонтерам, які відгукнулися через соцмережі і долучились до вивезення людей із зони ризику. На 4 годину ранку були наявні 37 вільних автобуси, готових виконувати рейси по евакуації людей.
Таким чином, зараз у радіусі 5-ти км від зони загоряння повністю евакуйоване населення, за винятком жителів, які переховуються у власних підвалах та інших укриттях і не виявляють бажання залишати свої домівки. Примусово ніхто людей не вивозить. Проте, це – поодинокі випадки.
Андрій Гижко наголосив, що до цього часу біля Калинівської райдержадміністрації є автобуси, готові вивозити людей у сторону Козятинського та Хмільницького районів. Один автобус направлено навіть до Немирівського району, де люди розміщені на базі районної лікарні.
«У м. Вінниці евакуйовані громадяни можуть зупинитись у Вінницькій міській школі № 6 (вулиця Стрілецька, 12) та Вінницькій міській школі № 31 (вулиця Богдана Ступки, 13, ). Тут організовано гаряче харчування, є саме необхідне, включаючи теплий одяг.
Вивезено повністю пацієнтів та персонал ЦРЛ з м.Калинівки, 150 хворих евакуйовано, включаючи навіть 3 породіллі. Усі вони розміщені в лікарнях м.Вінниці.
На даний час немає жодного загиблого – одна жінка із незначним тілесним ушкодженням знаходиться у ЦРЛ м. Вінниці, де їй надається необхідна медична допомога»,- повідомив Андрій Гижко.
За його інформацією, на складах продовжують розриватись артилерійські снаряди, проте інтенсивність вибухів зменшилась у 15-20 разів (зараз розривається 3-4 снаряди на хвилину проти 50-60 снарядів на хвилину у нічний час).
«Ми не можемо зараз говорити про повну локалізацію загоряння, однак це об’єкт військовий, обмежений у доступі тож в обласному штабі працюють військові фахівці, які мають досвід у ліквідації наслідків пожеж на складах у Харкові та Сватовому. Зараз на місці працюють два важкі танки, обладнані помпами для гасіння пожежі»,- додав перший заступник голови ОДА.
Посадовець також зазначив, що є попередня домовленість про виділення додаткових коштів з державного резервного фонду на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на Вінниччині, оскільки постраждали не лише приватні будинки та господарські будівлі, є пошкодження навіть в казармах «Ягуару», дуже серйозно постраждали автодороги, тому буде цілий перелік заходів щодо ліквідації наслідків лиха. Ця сума дуже умовна, але попередньо мова йшла про 100 млн. грн. бюджетної допомоги.
Андрій Гижко також повідомив: «Зараз до Вінниці прибуває 100 рятувальників піротехнічного напрямку ДСНС з інших регіонів України. Вибухотехніки будуть розміновувати територію і надавати доступ до помешкань людей. Адже деякі залпові ракети не вибухають, а летять і приземляються не розірвавшись, тому, в першу чергу,повинні працювати піротехніки. Після того, як вони, крок за кроком, обстежать кожну вулицю будемо працювати ми і оцінювати збитки, які треба відшкодовувати».
У свою чергу, в.о. керівника національної поліції у Вінницькій області Сергій Сокиран повідомив, що як у самій Калинівці, так і в населених пунктах, з яких евакуйовано населення, випадків мародерства не зафіксовано. Проте усі звернення громадян перевіряються.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь